Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugovor o srpskom gasovodu do kraja juna

    Ugovor za izgradnju Južnog toka kroz Srbiju biće zaključen do kraja juna, najavili su predsednik Upravnog odbora Gazproma Alexey Miller i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

    Na radnom sastanku u Moskvi, Miller i Terzić su istakli zajedničku ocenu da se projekat izgradnje magistralnog gasovoda Južni tok sprovodi strogo u skladu sa rasporedom, navedeno je u saopštenju Centralne kancelarije Gazproma u Moskvi.

    Trenutno u Srbiji je u završnoj fazi tender za projektovanje, izgradnju i puštanje gasovoda u rad na teritoriji naše zemlje.

    Pročitajte i>>>Lavrov: Južni tok ostaje na snazi

    Tokom razgovora o pitanjima bilateralne saradnje dve zemlje u sektoru gasa, poseban akcenat je stavljen na podzemno skladište gasa Banatski dvor, koji je važna komponenta energetske bezbednosti Srbije.

    Za predstojeću grejnu sezonu, aktivni obim gasa u tom skladištu biće povećan do maksimuma, do 450 miliona kubnih metara gasa. Ovo će biti dodatna garancija pouzdanog snabdevanja potrošača ruskim gasom sledeće zime, navedeno je u saopštenju Gazproma.

    Magistralni gasovod Južni tok, kada bude izgrađen imaće kapacitet od 63 milijardi kubnih metara gasa godišnje i kretaće od ruske obale Crnog mora, ići po dnu tog mora do obale Bugarske i dalje preko Srbije do južne i centralne Evrope.

    Očekuje se da će prve količine ruskog gasa Južnim tokom poteći krajem 2015. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE