Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    8 namirnica koje bi trebalo jesti tokom HLADNIJIH DANA

    Oktobar je ove godine pravi jesenji mesec, a temperature su veoma niske, zbog čega je važno dodatno obratiti pažnju na zdravlje i kvalitet namirnica koje unosimo u organizam.

    Zato donosimo listu osam najvažnijih namirnica koje bi trebalo da uvrstite u ishranu.

    Cvekla je jedna od najzdravijih namirnica, a zanimljivo je da je na ovoj biljci sve jestivo, od korena do lista. U sebi sadrži nitrate koji će pomoći u snižavanju krvnog pritiska što vam može pomoći da se brže oporavite od treninga. Drugim rečima, konzumiranje cvekle pomoći će u uklanjanju tragova iscrpljenosti u organizmu.

    Ove jeseni redovno konzumirajte i bundevu i njene semenke. Bundeve su bogate hranjivim vlaknima i beta-karotenom, a semenke sačuvajte, osušite u rerni i zatim koristite kao grickalice. Osim toga, možete da ih ubacite u supe i salate.

    Koliko često jedete jabuke i kruške? Pokušajte da se naviknite da svaki dan konzumirate bar jednu od ove dve namirnice, kako bi u organizam uneli dovoljno vlakana i hranjivih sastojaka i na taj način pomogli vašem organizmu, a pozebno probavi.

    Za kvalitetnu dozu vitamina C – konzumirajte šipak. Osim što pomažu u kontrolisanju krvnog pritiska i oporavku nakon treninga, sadrži mnoštvo polifenola i folata.

    U svoju ishranu uvrstite i brokoli, a ako vam ukus ne odgovara, konzumirajte ih u kombinaciji sa umakom. Sadrži mnoštvo vitamina K, kao i folne kiseline i gvožđa. Redovno jedite i karfiol, koji možete da pripremite kao prilog glavnom jelu. Bogat je vitaminom C, snižava holesterol i štiti od raka.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE