80 novih vozila ZA POLICIJU, a cena NE MOŽE JEFTINIJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  80 novih vozila ZA POLICIJU, a cena NE MOŽE JEFTINIJE

  Policijske jedinice pojačale su se sa 80 novih vozila čija cena nije obelodanjena, ali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdi da su vozila plaćena najjeftinije moguće.

  Stefanović je uručio policijskim jedinicama u Srbiji 80 novih vozila, 60 kombi vozila – marica, 12 vatrogasnih i osam sanitetskih vozila.

  Međutim, ministar nije odgovorio na pitanje novinara koliko koja nabavka vozila vredi. Kao što je već više od dve godine tajna koliko je koštala nabavka 710 škoda za policiju, sada je ostalo nepoznato koliko košta 80 vozila.

  “Zar mislite da bih sebi dozvolio da kupim za dinar skuplje, a da ne kažem da kupujemo značajno jeftinije u odnosu na svakog drugog, ne samo na državne organe. I drugo, ja se potrudim da u gepeku svakog automobila postoje četiri zimske gume, potrudim se da imaju dva besplatna servisa a ne jedan…”

  Ono što ne može da se otkrije, ne može da se otkrije, zato što policijske jedinice koje su davale različite specifikacije u određenim delovima vozila, ne žele da se te karakteristike otkrivaju. Dakle, neke delove informacija možemo da kažemo, a neke ne, kaže Stefanović.

  Ali, dodaje, svakako se zna koliko je budžetom ukupno predviđeno za nabavku vozila. Za 2019. godinu, to je 850 miliona dinara.

  U drugim zemljama je drugačija praksa. Sjedinjene Američke Države, na primer, detaljno javnosti predstavljaju specifikacije troškova i to čak i kad je reč o vojsci.

  Aleksandar Stankov iz Južnih vesti, koje su istraživale nabavku 710 škoda o kojoj još nema detalja, kaže da se ti automobili plaćaju novcem svih građana i da javnost ima pravo da zna detalje nabavke.

  “Državna tajna može da bude, po meni bi trebalo da bude možda tip vozila, ono što je naručeno da ta vozila sadrže, ne bi trebalo da znamo šta sve ona mogu – uslovno rečeno, ali zašto da ne saznamo cenu, konkretnu cenu jednog automobila, da ne znamo ukupnu cifru, pa sad da mi mislimo koliko košta pojedinačni automobil. Mislim da to nije nikakva tajna”, kaže Stankov.

  Izvor: N1, BIZLife

  Foto: MUP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE