Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Air Serbia povećala prihode za 29 odsto

    Nacionalna aviokompanija Air Serbia ostvarila je u prvoj polovini ove godine prihode od 95,5 miliona evra, što je 29 odsto više u odnosu na isti period lane, saopšteno je iz te kompanije.

    Air Serbia je u prvoj polovini 2015. godine otvorila 269 novih radnih mesta i prevezla 1,12 miliona putnika, što je za 19 procenata više od 940.000 putnika, koliko je zabeleženo u istom periodu prošle godine.

    Kapacitet za prevoz putnika iznosio je 1,74 milijardi do kraja prve polovine ove godine, što je za 10 procenata više u odnosu na isti period prošle godine. Taj kapacitet se iskazuje proizvodom ukupnog broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers – ASK).

    Iako je zabeležen značajan rast kapaciteta, letovi Air Serbia su u prvoj polovini 2015. godine u 84,24 odsto slučajeva polazili na vreme sa Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, naodi se u saopštenju i dodaje da je Air Serbia Kargo takođe ostvario znatno unapređenje rezultata u prvoj polovini 2015. godine.

    >>>>Vrednost aerodroma 367 miliona evra

    Generalni direktor nacionalne aviokompanije Dane Kondić je istakao da je tokom prve polovine ove godine Air Serbia nastavila da ostvaruje veoma dobre rezultate.

    On je ukazao da je takođe značajno i to što se stalni razvoj kompanije ne ogleda samo u rastu prihoda i broju putnika, već i u sve većem ugledu, sposobnostima i zrelosti koju kompanija stiče, što nam je omogućilo da se za veoma kratko vreme Air Serbia pokaže kao regionalni lider u avio-industriji.

    Air Serbia je, dodao je, nastavila da se fokusira na razvoj ljudskih resursa i na mogućnosti za zapošljavanje. On je istakao da je Air Serbia pokrenula novu fazu svog post-diplomskog programa obuke za razvoj mladih menadžera, pri čemu će osam stručnjaka pohađati program obuke u avio-kompaniji Etihad Airways u Abu Dabiju.

    >>>>Air Serbia objavila novi konkurs za posao

    Air Serbia je svojoj floti pridružila još jedan avion ATR 72-500. To je šesti avion ATR u floti, koju sada čini ukupno 20 letelica – osam aviona Airbus A319, dva Airbusa A320, tri ATR 72-200, tri ATR 72-500 i četiri aviona Boeing B737 koji lete pod oznakama čarter brenda Air Serbia, Aviolet.

    >>>>Air Serbia novim avionima leti za SAD

    Air Serbia sada direktno leti ka 40 destinacija, a njena mreža linija obuhvata i još 41 odredište širom sveta preko kod-šer partnera. Kompanija nudi i prekookeanske letove do Azije, Australije i Južne i Severne Amerike. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE