Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić: Neko će plaćati penale zbog granice

    Moguće je da će srpski privrednici zbog šetete nanete zatvaranjem granica potražiti pravdu pred hrvatskim ili međunarodnim sudovima, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

    Pritisak iz Brisela najviše je presudio da se otvori srpsko-hrvatska granica i ne očekujem da će Hrvatska ponovo pokušati da blokira granice, kaže Ljajić za RTS.

    Ljajić napominje kako su se u Hrvatskoj prvi put videle reakcije da se ukine nerazumna blokada Srbiji i dodaje kako je Srbija imala potpunu i nepodeljenu podršku suseda. "Otvaranjem granica izgubila politika inata, a bitku dobila izbalansirana politika."

    Naglašava kako veruje da je ovo poslednji pokušaj da se blokiraju granice i dodaje kako je ovo Milanovićev auto-gol jer je cela akcija izvedena zbog unutrašnjopolitičkih razloga.

    Govoreći o šteti zbog zatvaranja granica, ministar Ljajić ukazuje kako su štetu pretrpele i okolne zemlje jer je, kako kaže, više od 100 turskih i 150 makedonskih, grčkih, bugarskih kamiona bilo blokirano u koloni.

    Hrvati procenjuju da je njihova šteta bila oko milion evra dnevno, kaže Ljajić i dodaje kako će i šteta srpskih privrednika biti ogromna, ali da će se to tek znati kada se vidi koliko robe nije isporučeno i ugovora nije ispoštovano.

    "Neko će plaćati penale i kazne za ovo zatvaranje granica. Moguće je da će neko od naših privrednika tražiti pravdu pred hrvatskim ili međunarodnim sudovima zbog nanete štete", zaključuje mininstar trgovine.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE