9 stvari koje žene u Skandinaviji rade DRUGAČIJE i zbog toga su SREĆNIJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  9 stvari koje žene u Skandinaviji rade DRUGAČIJE i zbog toga su SREĆNIJE

  Brojna istraživanja potvrđuju kako su indeksi sreće kod žena među najvećima na svetu u skandinavskim zemljama.

  Evo 9 stvari koje žene u Skandinaviji rade drukčije od ostatka sveta i koje sasvim sigurno doprinose njihovom osećanju sreće.

  Često preuzimaju inicijativu, ne čekaju da muškarac napravi prvi korak

  Podjednako i u poslovnom i u privatnom životu – žene u Skandinaviji često će da preuzmu inicijativu i da osiguraju da dobiju što žele. Bilo da traže povišicu ili da prve pošalju poruku dečku koji im se sviđa.

  Nisu tipične domaćice

  Kućni poslovi u Skandinaviji ravnopravno su raspoređeni, što uključuje i vaspitavanje i vaspitanje dece koja su često očeva briga. Pomaže i to što zakoni u Skandinaviji garantujuu očevima 90 dana porodiljskog odsustva.

  Uživaju u svim dobima i ne opterećuju se godinama

  Žene u Skandinaviji veruju da svaka decenija nosi neku prednost i ne opterećuju se godinama i starenjem toliko koliko to čine žene u ostatku sveta. Svoje godine nose s ponosom i to je jedan od razloga zbog kojih su indeksi sreće među ženama posebno visoki u kasnijem životnom dobu u Skandinaviji.

  Ne zamaraju se trendovima

  Skandinavske žene tipično troše dosta novca na odeću, ali ne zato što prate svaki trend nego zbog toga što kupuju najkvalitetnije materijale. I komade koji su klasični i nezavisni od trendova. U Norveškoj su poseban hit proizvodi od vune.

  Ne provode mnogo vremena kuvajući

  Trik je u tome što mnoge skandinavske porodice kompleksne obroke menjaju – sendvičima! Matpakke je tipična norveška tradicija u kojoj se sendvič za ručak sprema u foliju od voska, a jako često jedu sendvič i za doručak dok je večera rezervirana za lagana jela od krompira i lososa.

  Nema nepotrebne drame

  Vrlo retko se viđaju Skandinavci koji dramatizuju. U svakoj situaciji prvi instinkt je potražiti racionalan način rešavanja problema čime se izbegavaju brojni konflikti.

  Uvek se oblače u skladu s vremenom

  Vreme je važnije od trendova. Ako pada kiša, žene u Skandinaviji će nositi kabanice i neće se zamarati da li je to u trendu.

  Ne vežbaju zbog izgleda

  Vežba je za žene iz Skandinavije užitak pa se vrlo često upuštaju u aktivnosti koje ih zabavljaju. One neće ići u teretanu samo da bi izgledale dobro već će rađe da odu u šetnju, u planine ili da se bave nekom drugom aktivnošću koja ih ispunjava.

  Nose minimalistički nakit

  Nakit koji one svakodnevno nose uglavnom je jednostavan i klasičan.

  Ne ulaze u brak zbog pritiska društva

  Žene u Skandinaviji veoma cene svoju slobodu i u brak ulaze onda kada žele i kada su spremne. Nikakvi pritisci u tome ne pomažu i mnoge biraju “sambo” život. To je termin koji označava život i dugu vezu s partnerom koja se nikad ne završi udajom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Čistunica

   Zaboravili ste samo da navedete broj razvoda i razlaza vanbračnih zajednica, ukupan broj brakova , broj usamljenih osoba, broj samoubistava i sve ostalo što čini tipičnu švedsku sliku.Ovako zvuči odlično, ali na žalost vrlo je daleko od istine.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE