A u Čačku fudbaleri štrajkuju glađu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  A u Čačku fudbaleri štrajkuju glađu

  Bivši fudbaleri nekadašnjeg Borca iz Čačka nastavili su ispred zgrade Uprave grada, štrajk glađu tražeći da im se isplate zaostala dugovanja.

  Prema rečima predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledice, “ovi momci su prevareni od strane Grada u čijem vlasništvu je klub. Lokalna samouprava je milionskim iznosima finansirala taj klub, naveo je Poledica.

  Smatra da je nepošteno od strane gradske Uprave da priča o tome ko je vlasnik kluba, imajući u vidu da je novcem građana Čačka kupljen famozni FK Provo za milion dinara.

  “Ovde se radi o tome da Grad želi sebe da amnestira od odgovornosti, a mi im to nećemo dozvoliti. Ovaj štrajk će trajati sve dok se ne budu udostojili i rekli nam u lice sve ono što su ispričali medijma. Nemamo ništa protiv da čujemo njihov stav”, poručio je Poledica.

  On je naglasio da je ovo globalni problem, dodajući da u Srbiji slična situacija postoji u još nekoliko mesta.

  Gradonačelnik spokojan

  Sa druge strane, gradonačelnik Čačka Milun Todorović smatra da su bivši fudbaleri Borca, štrajkom koji su započeli izmanipulisani, dodajući da u tome vidi dosta politizacije.

  On je podsetio da Grad nikada nije bio osnivač nijednog sportskog kolektiva, već da se radi o udruženjima građana još od 1926. godine.

  “Grad Čačka nema zakonski okvir da isplati jedan jedini dinar iz budžeta bilo kome osim udruženjima, klubovima, medijima, poljoprivrednicima, privrednicima po konkursima”, istakao je Todorović.

  Todorović kaže da su fudbaleri, košarkaši, atletičari i ostali profesionalni sportski ugovore potpisivali sa upravama klubova.

  Prema njegovim rečima, bivši fudbaleri Borca imaju pravo da pred tužilaštvom i sudom ostvare svoja prava da potražuju novac koji im se eventualno duguje.

  “Spokojan sam i svaki građanin Čačka mora znati gde se troši novac iz budžeta Grada. U ovom slučaju grad nikakvu zakonsku obavezu nema, jer nikada bilo kakav ugovor nije potpisao sa bilo kojim sportskim udruženjem vezano za vlasničku strukturu u klubu i ponavljam – nema nikakvu obavezu”, zaključio je Todorović.

  Izvor: MNA

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE