Advokati na ulici, traže povlačenje Nacrta zakona o parničnom postupku (FOTO, VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Advokati na ulici, traže povlačenje Nacrta zakona o parničnom postupku (FOTO, VIDEO)

  Advokati Srbije koji traže povlačenje Nacrta izmena Zakona o parničnom postupku održali su danas protest ispred zgrade Ministarstva pravde u Nemanjinoj ulici.

  Oni traže povlačenje Nacrta tog zakona iz javne rasprave, i najavljuju da će u suprotnom pristupiti radikalnijim merama .

  Advokati koji protestuju tvrde da je ovaj nacrt protivan interesima građana.

  Najpre su se okupili ispred sedišta Advokatkske komore Srbije, gde su poručili „da AKS nije dobro reagovala i da ne treba dalje srljati sa takvim nacrtom“, a potom su krenuli u protestnu šetnju do Vrhovnog kasacionog suda i Ministarstva pravde u Beogradu.

  Advokat Jelena Pavlović izjavila je da oni traže povlačenje nacrta iz javne rasprave, i da će u suprotnom  pristupiti radikalnijim merama.

  „Tražićemo ostavke i i raditi neke blokade, to ćemo se još dogovoriti šta…“, dodala je.

  Saobraćaj u Ulici kneza Miloša bio je zaustavljen u jednoj traci, a šetnju advokata pratilo je vozilo sa razglasom. Na čelu protestne kolone nosili su transparente „Ni korak nazad“, kako je ujedno i naziv njihovog pokreta.

  Više od 150 advokata je protestovalo, ali kako je rečeno, radni je dan i suđenja su u toku, te je razumljivo da ih nije bilo u većem broju.

  Protest, na koji su pozvali i građane da im se pridruže, bio je zakazan za 10 časova, što je upravo i termin u kojem revidirana radna grupa, dopunjena predstavnicima Advokatske komore Srbije, trebalo da počne da radi na izmenama predstavljenog nacrta.

  Kako su predstavnici formiranog pokreta advokata “Ni korak nazad” istakli prethodnog dana na konferenciji, funkcioneri AKS-a su se na ovaj korak odlučili ignorišući većinsku volju advokature.

  Kako su naveli, skupštine advokatskih komora Beograda, Zaječara, Kragujevca i Šapca su zatražile povlačenje nacrta iz procedure, a ne nastavak rada na njemu.

  Uprkos volji dve trećine advokata da se nacrt povuče iz procedure, Ministarstvo pravde je uz saradnju sa Advokatskom komorom Srbije nastavilo na njegovoj izradi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE