Agencija poštom poslala otkaze za 91 radnika u RTV

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Agencija poštom poslala otkaze za 91 radnika u RTV

  Agencija Laboris, koja je do 30. avgusta posredovala pri zapošljavanju 257 ljudi u Radio-televiziji Vojvodine, putem pošte je poslala otkaze za 91 radnika, saznaje agencija Beta.

  U dopisu u koji je Beta imala uvid, pored ostalog, navodi se da je RTV potrošio sredstva predviđena ugovorom o angažovanju osoba preko agencije, te da je time prestala potreba za zanimanjima koje su oni do 30. avgusta obavljali u RTV.

  Zbog toga je sa njima raskinut ugovor o radu na neodređeno vreme koje su 1. marta zasnovali u agenciji Laboris.

  “Usled prestanka potrebe za obavljanjem određenih poslova i za radom ustupljenih izvršilaca na tim poslovima u JMU RTV, a u vezi prestanka finansiranja, agencija Laboris više nije u mogućnosti da isplaćuje zarade i ostala primanja zaposlenima te je procenjeno da je finansijski nemoguće da zadrži dosadašnji broj zaposlenih izvršilaca”, navodi se u obrazloženju otkaza.

  Iz Laborisa su u dopisu naveli da niko od, sada već bivših zaposlenih, nema pravo na otpremninu, jer nisu navršili godinu dana radnog staža kod poslodavca. Uz to, obavezali su se da će sva zaostala primanja isplatiti u roku od 30 dana od prestanka radnog odnosa.

  Na taj način bez posla u RTV ostao je 91 radnik sa 556 godina radnog staža, uglavnom na RTV. Od 91 osobe njih 44 ima završen fakultet, a šestoro višu školu.

  Bez posla je ostalo 14 novinara, 10 urednika i autora emisija, 11 scenskih radnika, osam snimatelja, šest montažera, po pet realizatora programa i reditelja, po tri tonca i web operatera, dva producenta, dva rasvetljivača i dva muzička saradnika. Među njima ima i dobitnika međunarodnih priznanja.

  Pre najnovijih, u julu je sa RTV već otpušteno 56 ljudi. To nisu bili samo radnici angažovani posredstvom agencije Laboris, već i honorarci ali i deo zaposlenih na određeno vreme kojima je istekao ugovor.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE