Agencije još NE PRODAJU aranžmane - da li ćemo i kako LETOVATI ove godine?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Agencije još NE PRODAJU aranžmane – da li ćemo i kako LETOVATI ove godine?

  Turističke agencije u Srbiji počele su sa pripremom aranžmana za letovanja. Većina još ne objavljuje cenovnike i ponudu dok ne budu poznati svi uslovi i pravila koja će važiti za pojedine zemlje u vezi sa eventualnim restrikcijama zbog pandemije, ali i dok sasvim ne definišu dogovore sa ino partnerima.

  Oktopod: Više informacija u martu

  U agenciji Oktopod travel za BIZLife portal kažu da nemaju preciznu informaciju kada će nastaviti prodaju aranžmana i da to zavisi od razvoja epidemiološke situacije i odluke nadležnih organa o otvaranju granica i donošenju uslova za putovanja.

  „Prema poslednjim informacijama naših partnera nadamo se da ćemo u toku marta imati više informacija“, navode u ovoj agenciji.

  Očekuju i nadaju se obnavljanju putovanja prevashodno ka Grčkoj.

  Ova agencija inače ima obnovljenu licencu za organizatora putovanja, a trenutno su aktuelni aranžmani za zimovanje, i najveće interesovanje je za boravak na planinama u Srbiji i Bugarsku.

  Argus turs: Ponude kada se steknu uslovi

  Iz Argus tursa saopštili su da će ponudu objaviti u trenutku kada se budu stekli uslovi za formiranje programa i definisanje uslova sa ino partnerima po svim bitnim elementima, koji se tiču raspoloživih smeštajnih kapaciteta, prevoza, datuma, svih drugih uslova, a posebno pravila koja će važiti za pojedine zemlje vezano za restrikcije uzrokovane pandemijom.

  Kažu da još uvek nemaju preciznih informacija u vezi toga i da se nadaju da će uskoro situacija biti izvesnija.

  Što se tiče cena na destinacijama koje su tradicionalno u našoj letnjoj ponudi, one su ostale ne nivou prošle godine, navode u Argusu za BIZLife portal.

  Kada je reč o tome koliko bi pitanje polisa, odnosno licenci moglo da utiče na sezonu, u Argusu kažu da su na vreme obezbedili sve propisane uslove za nesmetan rad, ali da bi svakako pitanje polisa moglo da izazove probleme na tržištu u narednom periodu.

  „Izlišno je i napominjati koliko je problema u poslovanju izazvala pandemija. Turizam je delatnost najvise pogođena čitavom situacijom vezanom za pandemiju“, ističu.

  Pojedine agencije ipak primaju rezervacije, najviše za Grčku i Tursku.

  Euroturs prima rezervacije za Grčku i Tursku

  Direktor turističke agencije “Euroturs” iz Niša Milan Petković rekao je za Betu da primaju rezervacije za letovanja u Grčkoj i Turskoj tako što putnici uplate 3.000 dinara kao deo iznosa od pune rezervacije od 30 odsto vrednosti aranžmana, a ostatak otplaćuju u ratama do decembra.


  “Rezervacija od 3.000 dinara je ista za svaki aranžman i ostatak se neće plaćati dok se ne budu znali protokoli ulaska u zemlju”, rekao je Petković.

  Dodao je da će se u slučaju da putnik otkaže aranžman taj novac njemu vratiti, a da se rezervacije najvećim delom odnose na realizaciju zamenskih putovanja, ali i na novougovorena.

  Tim iznosom uplate agencija je, kako je rekao, želela samo da bude sigurnija u nameru putnika da kupi neki aranžman.
  On je dodao da je ta agencija u januaru davala popuste do 25 odsto, a da su u februaru popusti od 15 do 20 odsto i da se pripremaju i aranžmani za Bugarsku, Crnu Goru i Albaniju.

  Plana turs: Uskoro ponude za letovanje

  Direktor “Plana tursa” Milan Vasić najavio je da će ta agencija uskoro objaviti ponude za letovanja u Crnoj Gori i Albaniji gde se može ući uz ličnu kartu, a zatim za Bugarsku, Tursku i Egipat.

  “U ovom trenutku je potreban negativan test na korona virus za ulazak u Bugarsku, Egipat i Tursku, ali se očekuje da ga Turska ukine u martu“, rekao je Vasić.

  Dodao je da se već nekoliko meseci prodaju aranžmani za daleke destinacije kao što su Zanzibar, Maldivi, Dominikanska Republika i Dubai, i da putnici ne prave problem ako je za neku od tih destinacija neophodan PCR test jer to nije veliki izdatak za tu klijentelu.

  Sabra travel: Cene iste kao 2019.

  Turistička agencija “Sabra travel” pripremila je, prema rečima direktora Vladimira Vlaha, programe za letovanje sa partnerima iz Grčke, Turske, Bugarske, Crne Gore i Egipta, ali da čeka da te zemlje objave protokole za ulazak.

  Cene su, kako je rekao, skoro iste kao i 2019. godine, ali su otkazni uslovi liberalniji nego do sada.

  Na sajtu “Sabra travela” ranije je objavljeno da zamenska putovanja nisu dovedena u pitanje i da će  ponudu za njih kao i i ostale programe objaviiti u trenutku kada se za to budu stekli uslovi, odnosno kada budu u mogućnosti da definišu sve uslove iz programa putovanja sa ino partnerima u svim bitnim elementima, a koji se tiču raspoloživih smeštajnih kapaciteta, prevoza, smena i svih drugih uslova.

  Naročito je potrebno da se ustanove i znaju precizna pravila koja će važiti za pojedine zemlje, vezano za restrikcije i način putovanja, odnosno tranzita, ulaska i boravka, navode.

  Kod većine agencija aktuelne su zimske ponude, za planine, ali i destinacije poput Hurgade i Dubaija.

  Nikana: Inbox nam je pun zahteva

  Što se tiče Grčke, omiljenoj destinaciji za letovanje ljudi iz Srbije, turističkoj agenciji Nikana Travel koja se bavi rezervacijom smeštaja na Tasosu i Sitoniji javio se ogroman broj turista iz Srbije koji žele da odmor provedu u nekom od grčkih letovališta.

  “Inbox nam je pun zahteva, jedva postižemo da odgovorimo i to nam je znak da naši turisti žele da letuju u Grčkoj, da se ne plaše i da je trenutno jedini problem otvaranje granica. Potražnja je velika, rezerviše se uveliko, mnogo više nego što smo očekivali. Jedina prepreka lošoj sezoni može biti grčka odluka da ne otvori granice”, rekla je nedavno vlasnica agencije Ana Nikolić za BIZLife portal.

  Navodi da je svima koji su zainteresovani omogućena rezervacija smeštaja bez obaveze da bilo šta uplaćuju, odnosno da depozit uplate tek kada se razreši situacija i kada bude bilo jasno da li će granice biti otvorene ili ne.

  OGROMNO INTERESOVANJE za Grčku: “Inbox pun zahteva, jedva stižemo da odgovorimo”

  Izvor: BIZLife/Beta

  Foto: Pexels/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE