"Ako je bilo šta protivzakonito, prvi ću tražiti smenu Siniše Malog"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Ako je bilo šta protivzakonito, prvi ću tražiti smenu Siniše Malog”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima apsolutno poverenje u ministra finansija Sinišu Malog, ali će prvi tražiti njegovu smenu i hapšenje ako se utvrdi da ima bilo šta protivzakonitog u navodima da je obračun plata u javnom sektoru na koruptivan način dat privatnoj firmi.

  “Imam apsolutno poverenje u ministra Sinišu Malog, podsetiću na sve laži o njemu, o 24 stana u Bugarskoj, političari koji su tu kampanju vodili su lagali, mediji su lagali, uveren sam da se i ovog puta ne govori istina”, rekao je predsednik na pitanje zašto je posao obračuna plata u javnom sektoru, vredan sedam milijardi dinara, dobila privatna firma Igora Žeželja zajedno sa Telekomom i partnerima.

  Vučić je poručio da će, ukoliko je nešto protivzakonito, prvi tražiti smenu i hapšenje Siniše Malog.

  Plašim se da će opet da bude kao sa 24 stana i Jovanjicom. Ako ste za delić u pravu, da je bilo šta protivzakonito i da je nepotrebno, uradićemo na ovakav način, ali se plašim da ćete ostati nemi kao kada pitam za Jovanjicu“, dodao je Vučić.

  Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je došla do „najnovije kombinacije SNS“ koju, kako kaže, može nazvati “pljačkom godine“, navodeći da je vlasniku Kurira Igoru Žeželju država dala sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra na osnovu novog ugovora.

  „Iz njega jasno vidite da je predmet ugovora „izrada implementacije i održavanje centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru“ odnosno plata. Osnovno pitanje koje se nameće je kome ovo treba. Zar mi nismo obračunavali plate pre Vučića, (direktora Telekoma Vladimira) Lučića i Žeželja“, rekla je Tepić.

  Vajerles medija odbacuje optužbe

  Kompanija Vajerles medija (Wireless media) iz Beograda odbacila je optužbe koje je na njihov, i račun Igora Žeželja, iznela Marinika Tepić i ocenila da su to senzacionalistički iznete “netačne i nepotkrepljene tvrdnje”.

  “Navedenim izjavama i paušalnim tvrdnjama se na direktan način, sa očiglednom namerom, nanosi šteta poslovnom ugledu i poslovanju ove kompanije i njenog vlasnika”, navodi taj kompanija.

  Vajerles medija u saopštenju nije precizirala šta nije tačno u tvrdnjama potpredsednice SSP ali je pozvala medije da u interesu javnosti proveravaju poreklo i istinitost tvrdnji pre objavljivanja.

  “Verujemo da neće biti potrebe da prava na istinito, potpuno i tačno informisanje i zaštitu poslovnog ugleda Wireless Media i njenog vlasnika, ostvarujemo kroz odgovor i ispravku, odnosno u sudskom postupku”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE