Ako neće Miki, hoće Jadranka?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako neće Miki, hoće Jadranka?

  Dok se čeka odluka Mikija Manojlovića, rezervno rešenje premijera Aleksandra Vučića za mesto ministra kulture u budućoj vladi je operska diva Jadranka Jovanović, piše Blic.

  Naime, lider SNS mesto je ponudio glumcu Predragu Manojloviću sa kojim se trenutno pregovara i od kojeg čeka odgovor, i koji je Vučićev prvi izbor. Manojlović ova saznanja nije ni potvrdio ni demantovao.

  Međutim, Jovanovićeva bi takođe mogla da bude Vučićev adut, jer smatra da njeno ime u srpskoj i međunarodnoj javnosti ima kredibilitet, koji je u ovom trenutku neophodan za otopljavanje odnosa na relaciji vlast – nezadovoljni kulturni radnici.

  Da ona ne beži od uplovljavanja u političke vode potvrđuje i to što je kao nestranačka ličnost pristala da bude na listi SNS, a izvor Blica iz vrha SNS tvrdi da je ona voljna i da sedne u ministarsku fotelju.

  “Ona je već razgovarala sa Vučićem i jasno mu stavila do znanja da je sfera njenog interesovanja kultura. Ona nije direktno rekla da je zainteresovana za funkciju ministra kulture, ali je indirektno lideru naprednjaka sugerisala da na tom mestu treba da bude “čovek čiji su prohtevi srazmerni njegovim mogućnostima.”

  Doduše, i aktuelni ministar Ivan Tasovac se koprca i ne želi da ispadne iz trke za fotelju, ali je Vučić rešen da sa njim završi saradnju, objašnjava isti izvor. Jovanovićeva nije odgovarala na pozive Blica, kao ni Tasovac.

  Kovačević umesto Verbića?

  Povodom spekulacija da bi Vučić voleo da vidi dekana Elektrotehničkog fakulteta Branka Kovačevića na mestu ministra prosvete, Kovačević kaže za Blic da nije vodio takve pregovore, ali “da izuzetno uvažava Vučićevu veliku energiju i želju da pokrene Srbiju da joj bude bolje”.

  Izvor: Blic

  Foto: FB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE