Ako niste znali - Novi Sad ima "čuvare kontejnera" i koštaju milione

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako niste znali – Novi Sad ima “čuvare kontejnera” i koštaju milione

  Kako prenosi portal 021.rs, radnici angažovani na obezbeđenju komunalne imovine, takozvani “čuvari kontejnera”, obavljaće taj posao u Novom Sadu još najmanje godinu.

  Ugovor je dodeljen novosadskom preduzeću “Ipon bezbednost”, koja je dala zajedničku ponudu sa “Ipon security event” i “G4S Secure Solution”. Oni su dostavili ponudu od 9,9 miliona dinara, koju je JKP “Čistoća” prihvatila.

  Kao i prethodnih godina, od radnika koji budu angažovani na ovom poslu očekuje se da osmatraju javne površine na kojima su postavljeni kontejneri, spreče uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, neovlašćeno podizanje i iznošenje otpada, sprečavanje ispisivanja grafita i lepljenja plakata po kontejnerima, gašenje vidljivih početnih požara, reagovanje na primećene sumnjive predmete pored mesta za odlaganje smeća, ali i na sumnjiva lica.

  Čuvari će gradskim ulicama patrolirati 24 sata dnevno, u dve patrole sa po dva člana. Oni moraju da budu u konstantnom kontaktu sa svojim operativnim centrom, komunalnom policijom, Hitnom pomoći, vatrogascima, policijom.

  Gradska čistoća je tokom 2017. i 2018. godine sa kompanijama “Ipon Security” i “G4S Secure Solutions”, sklopila dva ugovora ukupne vrednosti 17,8 miliona dinara sa PDV-om. Građani će za tri godine ove usluge u Novom Sadu platiti gotovo 29 miliona dinara.

  Oni su tokom prošle godine imali više od 3.000 zabeleženih intervencija o čemu je i naš portal pisao, a organizovano je i 45 zajedničkih akcija sa komunalnom policijom i gradskom inspekcijom.

   

   

  Izvor: 021.rs

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Marijana

   Novi Sad je odavno krava muzara za raznu braću i pobratime.. Haraju brat i pobratim, ostaće pustoš iza njih (ako ikad odu)

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE