Ako skoro 3 miliona nema JMBG, kako je 6 miliona građana dobilo 100 EUR?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako skoro 3 miliona nema JMBG, kako je 6 miliona građana dobilo 100 EUR?

  Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-upravu Mihailo Jovanović izneo je poprilično neverovatan podatak, koji do sada niko nije demantovao, da više od 2,8 miliona stanovnika Srbije nema jedinstveni matični broj građana.

  “Naročito pre 1980., JMBG nije bio obavezan i uglavnom stariji građani nemaju jedinstveni matični broj građana”, rekao je.

  Kako je naveo, podaci su vođeni u papirnim knjigama, pa su se dešavale i greške poput duplih brojeva, ili da neko nema broj.

  Postavlja se pitanje, kako je onda skoro 6,2 miliona punoletnih građana Srbije dobilo jednokratnu pomoć države u iznosu od 100 evra?

  Podsetimo, prijavljivanje građana za pomoć trajalo je od 15. maja do 5. juna i moglo se obaviti elektronski putem sajta Uprave za trezor i telefonski pozivom kol centra na broj 0800101100.

  Prilikom prijave, u oba slučaja, neophodno je bilo da građani ostave broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun.

  Ukupan broj prijavljenih građana za pomoć od 100 evra bilo je 4.325.500. Kada se u obzir uzmu penzioneri i korisnici socijalne pomoći, kojih je oko 1,9 miliona, dolazi se do skoro 6,2 miliona građana koji su dobili jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra.

  Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku procenjen broj stanovnika u Republici Srbiji u 2019. godini je 6.945.235.

  Razjašnjenje je, ipak, stiglo:

  “Nije tačno da 2,8 miliona nema JMBG, samo nisu u elektronskoj evidenciji”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE