AKT 2020: Izložba dela iz Kolekcije Aleksić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AKT 2020: Izložba dela iz Kolekcije Aleksić

  U galeriji X VITAMIN, u Beogradu, od 25. septembra do 9. oktobra ove godine biće otvorena izložba  “Akt 2020”, u okviru koje će biti prikazana dela jedanaest autorki i autora, a koja čine izbor iz Kolekcije Aleksić

  Aleksandar Paunković, Bojan Otašević, Đile Marković, Gala Čaki, Ivona Pleskonja, Mišo Filipovac, Milan Hrnjazović, Milan Nenezić, Maja Obradović, Marko Tubić, Petar Mošić  i  Vladimir Lalić,  tretiraju  jednan od najstarijih motiva u umetničkom stvaralaštvu kroz crteže i slike velikih formata.

  Savremenost je bacila novo svetlo na prikaz nagog ljudskog tela. Kult telesnog favorizovan je u našoj kulturi. Hipererotizovano, fetišizirano telo govori o problemu prihvatanja nesavršenosti isprepletenog sa osećajem krivice. U potrazi sa idealnim izgledom, idelanim odnosom, idealnim okolnostima, upadamo u zamku uveličavanja potreba koje nas dovodi do trajnog nezadovoljstva i (auto)destrukcije.

  Izložba je rezultat saradnje galerije X VITAMIN sa Kolekcijom Aleksić.  Umetnička kolekcija Aleksić je zbirka savremene umetnosti, pre svega srpskih autora druge polovine XX veka do danas. U kolekciji se nalazi preko 500 radova više od 50 najznačajnih umetnika. Cilj ovakvih tematskih izložbi je približavanje i prikazivanje umetničkih radova javnosti uz katalošku obradu dela. Osnivač Umetničke kolekcije Aleksić je Dejan Aleksić.

  Izložba će biti otvorena za javnost u toku radnog vremena galerije – utorkom i sredom od 17 do 20 časova, četvrtkom i petkom od 14 do 20 časova.

  *Tokom posete galeriji X VITAMIN obavezno je nošenje zaštitne maske i poštovanje preporuke o držanju fizičke distance.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE