Alabaru istekao rok za "Zagreb Siti", ništa od Menhetna na Savi?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Alabaru istekao rok za “Zagreb Siti”, ništa od Menhetna na Savi?

  Kako se čini, od projekta “Zagreb Siti” ili “zagrebački Menhetn”, za koji je gradonačelnik Milan Bandić s arapskim investitorom Mohamedom Alabarom iz kompanije Igl Hils Propertis potpisao Memorandum o razumevanju, neće biti ništa, piše Jutarnji list.

  “Rok iz Memoranduma za realizaciju je istekao, bilo je to u septembru i šta se dogodilo? Otkako je taj dokument potpisan, govorimo da je taj Memorandum neobavezujući, pa se ništa nije dogodilo ni kad su rokovi prošli. Podloga za realizaciju samog projekta bile su izmene GUP-a (Gradskog ureda za gospodarstvo), koje nisu prošle”, rekla je Mirka Jozić iz zagrebačke Gradske službe za privredu, energetiku i zaštitu okoline.

  Ona smatra da je šteta što taj projekt nije zažveo.

  Direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis kaže da izmene GUP-a nisu prošle na sednici Gradske skupštine i da je tada projekt stao.

  “Od tad se po tom pitanju nije događalo ništa novo, a neke možda buduće izmene GUP-a zavisiće opet od skupštine grada, kazao je Rovis.

  Memorandumu je potpisan u martu 2019., a objekat je trebalo da bude urbana transformacija jednog od najvrednijih gradskih strateških prostora, onog između reke Save, Avenije Veceslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana.

  Podsetimo, Mohamed Alabar iz kompanije Igl Hils Propertis je takođe investitor i većinski vlasnik kapitala projekta “Beograd na vodi”.

  Izvor: Jutarnji list

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE