AmCham: Genetičar Miodrag Stojković dobitnik nagrade za izuzetnost - "Hero"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AmCham: Genetičar Miodrag Stojković dobitnik nagrade za izuzetnost – “Hero”

  Američka privredna komora (AmCham) saopštila je da je svoju godišnju nagradu za izuzetnost – “Hero” dodelila genetičaru Miodragu Stojkoviću.

  U saopštenju se ističe da je Stojković zaslužio priznanje, pored ostalog, i kao genetičar koji je u svetskim krugovima postao poznat kada je iz njegove laboratorije izašao prvi klonirani embrion u humane, medicinske svrhe.

  Podseća se da su predstavnici AmChama-a šestu godinu za redom imali zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog ko je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

  “Ovom jednoglasnom odlukom AmCham prepoznaje i nagrađuje istaknutog pojedinca, ove godine u oblasti nauke, koji živi i radi među nama, dok istovremeno postiže vrhunske međunarodno priznate naučne rezultate.

  Dosta je u našoj istoriji bilo primera izuzetnih naučnika, poput Tesle ili Pupina, koje smo prepoznavali i slavili kasno. Nadamo se da će ovogodišnji laureat biti uzor i podstrek i drugim naučnicima, a posebno mladim ljudima, da tragaju i stvaraju izuzetnost u Srbiji”, rekla je predsednica UO Američke privredne komore Jelena Pavlović.

  Izvor: N1

  Foto: print screen N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE