Američka kompanija dolazi u Kulu: Velika ulaganja i plate od 1.500 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američka kompanija dolazi u Kulu: Velika ulaganja i plate od 1.500 EUR

  Opština Kula potpisala je Memorandum o razumevanju sa kompanijom Attis Industries sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Investitor je kompanija koja posluje u oblasti proizvodnje alternativnih goriva, a u Kuli je zainteresovan za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona, navodi se na sajtu opštine Kula.

  Memorandum su potpisali Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis. Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine i Jelenković Željko, predstavnik kompanije Atis.

  Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je zainteresovanost kompanije koja je postojala od ranije ostvarena današnjim potpisivanjem Memoranduma.

  „O značaju cele investicije za našu Opštine i za celu državu ne treba posebno govoriti. U ceo posao je bilo uključeno Ministarstvo poljoprivrede, lokalna samouprava i Razvojna agencija Vojvodine kao partnerska organizacija koje će i ubuduće biti značajna za realizaciju svih investicija“, rekao je Miljanić.

  Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis je rekla da su razmatrali nekoliko lokacija u Evropi i našli ekonomski razvijenu zemlju, koja odgovara investiciji koju planiraju da ulože. Našli su veoma prijatne ljude koji su se ponudili da im pomognu, tako da misle da je to dobra strateška odluka.

  Ona je dodala da je plan da zaposle oko 160 ljudi koji će biti u samom procesu i koji će sortirati sirov materijal, a da se planovi za početak gradnje mogu očekivati u narednih šest meseci, nakon čega će im trebati 18 meseci da izgrade sve što je potrebno, rekla je Begeto.

  Takođe, plan kompanije je da investira između 60 i 80 miliona evra u periodu od 24 meseca od momenta dobijanja svih neophodnih dozvola, a da prosečna zarada u fabrici iznosi oko 1.500 evra. Tehnologija je 100% ekološki prihvatljiva i bez  negativnih uticaja na životnu sredinu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, ilustracija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE