Američka privredna komora dobila novu predsednicu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Američka privredna komora dobila novu predsednicu

Prioriteti Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) i ubuduće će biti unapređenje poslovne klime i uspostavljanje jednakih pravila poslovanja, izjavila je novoizabrana predsednica Upravnog odbora tog poslovnog udruženja Jelena Pavlović.

“Fokus aktivnosti u ovoj godini biće na reformama poreskog sistema i efikasnosti Poreske uprave, daljem suzbijanju sive ekonomije, podsticanju eUprave, kao i na poboljšanju propisa u oblasti zdravstva i životne sredine”, rekla je Pavlović, saopštila je AmCham posle Generalne skupštine na kojoj su izabrani novi članovi rukovodstva Komore.

Istaknuto je da će AmCham biti pouzdan partner Vladi Srbije, ali i konstruktivan kritičar kada god je to neophodno, kako bi se ukidale regulatorne prepreke poslovanju, a sa ciljem stabilnog ekonomskog rasta u Srbiji.

U novom sastavu, prvi potpredsednik će biti Branislav Savić, direktor fabrike Ball Packaging Europe Belgrade, dok je za drugog potpredsednika Upravnog odbora izabran Kventin Roje (Quentin Royer), generalni direktor Delhaize Srbija. Predstavnici kompanija članica odabrali su i četiri nova člana UO, među kojima su Nikolas Hauvert (Nicolaas Houwert), generalni direktor hotela Hilton, Vladimir Čupić, Direktor predstavništva za Srbiju Atlantik Grupe, Branko Mitrović, izvršni direktor korporativnih poslova Telenora, Marko Jović, Menadžer tima za regulatorne, pravne i institucionalne poslove, Vip mobile. Član UO Dragan Lupšić, direktor za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije Coca-Cola Hellenic, kao i sekretar blagajnik Igor Lončarević, izvršni direktor KPMG, ostaju na mandatu.

Američka privredna komora u Srbiji okuplja više od 200 američkih, medjunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju preko 100.000 ljudi i koje su ukupno u Srbiji investirale 14 milijardi evra.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE