Američki đaci zboz TikTok izazova UNIŠTAVAJU školske toalete

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki đaci zboz TikTok izazova UNIŠTAVAJU školske toalete

  Zbog novog izazova na TikToku učenici širom SAD kradu pisoare, razbijaju pločice ili kradu dozatore sapuna.

  Učenici uništavaju školske taolete širom zemlje, a potom rezultate objavljuju na popularnoj društvenoj mreži. TikTok pokušava da spreči ovaj izazov uklanjanjem brojnih videozapisa objavljenih na ovoj platformi.

  Ako u pretrazi aplikacije upišete naziv izazova (“devious licks”) prikazaće vam se poruka da “nema pronađenih rezultata”.

  Iz kompanije ističu da takav sadržaj narušava njihove smernice te da je promovisanje sigurnih i pozitivnih iskustava glavni cilj TikToka.

  “Očekujemo da će naša zajednica ostati bezbedna i odgovorno stvarati. Ne dopuštamo sadržaj koji podstiče ili omogućuje kriminalne aktivnosti. Uklanjamo ovaj sadržaj i preusmeravamo hashtagove i rezultate pretraživanja na naše smernice kako bismo obeshrabrili takvo ponašanje”, rekao je portparol TikToka za CNN.

  Korisnici TikToka su takve videe počeli da dele i na drugim društvenim mrežama, pa ako se naziv izazova upiše u pretragu na Tviteru, pojaviće se videozapisi na kojima se prikazuje krađa lavaboa i ostale školske imovine.

  Neke škole u SAD su počele da zaključavaju toalete kako bi sprečile ovakvo ponašanje.

  Međutim, psiholog Džon Dafi navodi da se neka deca zatvaraju u toalete zbog socijalne anksioznosti pa bi brojna deca zbog zaključavanja toaleta mogla da postanu anksiozna.

  Dafi navodi da je važno da roditelji budu upoznati s najnovijim trendovima i izazovima na društvenim mrežama kako bi mogli o tome da razgovaraju sa svojom decom.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE