Ana Brnabić PONOVO premijerka Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana Brnabić PONOVO premijerka Srbije

  Ana Brnabić biće novi (stari) predsednik Vlade Srbije, pošto je predsednik Aleksandar Vučić predložio dosadašnju premijerku za mandatara za sastav nove Vlade.

  Posle tri i po meseca od parlamentarnih izbora saznali smo ime novog mandatara.

  Vučić je u svom obraćanju naciji objavio da će Ana Brnabić dobiti mandat da sastavi novu Vladu, a odluku predsednika mora da potvrdi i Skupština Srbije.

  Ana Brnabić se žestoko borila za svoju zemlju. Vodila je politiku koja se nije dodvoravala ni stranim centrima moći, ni onim u zemlji. Radila je svoj posao dobro i najbolji dokaz za to je veliki broj kritika koje su upućenena njen račun”, rekao je predsednik.

  Predsednik je naglasio da je na izbore 21. juna izašao najveći procenat birača u odnosu na sve izbore u drugim zemljama održane u vreme pandemije koronavirusa.

  U vremenu pred nama, kako je naveo, predstoje tri izazova, od kojih su prvi pritisci oko Kosova i Metohije, a drugi je zdravstvena situacija sa koronavirusom i kako ćemo reagovati kad dođe hladnije vreme.

  Treći izazov je kako da u vreme korone ostanemo jedna od ekonomski najuspešnijih zemalja, naglasio je Vučić.

  Još dva ministarstva i više žena u vladi

  Vučić je rekao da je bilo više kandidata i na stranačkom nivou sam o tome govorio i da je zahvalio pojedinim kandidatima koji su veoma odani svojoj stranci.

  kaže i da je insistirao da mandatarka razmisli da se uvedu još dva ministarstva – za ljudska prava, ravnopravnost polova i brigu o porodici i demografiji.

  Druga ideja, kako je zamolio mandatarku, jeste “da 50 posto, ili bar blizu polovine članova Vlade budu žene”.

  “Imajući u vidu težinu izazova pred nama, veoma sam optimističan i uveren sam da će Srbija ubrzano ekonomski da raste”, istakao je Vučić.

  Odgovarajući na pitanja novinara, on je istakao da nije izabrao 5. oktobar da saopšti ime mandatara zato što se bavi simbolima, nego “zato što je to običan radni dan”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE