Antivakseri PRETE gradonačelniku zbog OBAVEZNE vakcinacije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Antivakseri PRETE gradonačelniku zbog OBAVEZNE vakcinacije

  Gradonačelnik Valbžiha, lekar Roman Šelemej dobio je policijsko obezbeđenje jer su počele da mu stižu pretnje, otkako su odbornici tog grada na jugozapadu Poljske naredili pre desetak dana da se u gradu obavezno vakcinišu protiv virusa korona svi punoletni građani.

  Uvođenje obavezne vakcinacije čiji je inicijator bio lično gradonečelnik, izazvalo je toliko vulgarnih pretnji na društvenim mrežama od poljskih antivakcinaša da je gradonačelnik morao da zatvori nalog na Fejsbuku.

  Šelemej i gradski odbornici ne samo da su meta napada i pretnji, često i likvidacijom, na društvenim mrežama, već im stižu i preteći mejlovi, a demonstranti su prošle sedmice došli i lično pred kuću gradonačelnika da mu prete.

  Zbog tih napada policija je sada počela da obezbeđuje gradonačelnika Šelemeja koji se ipak nada da su ti protesti i pretnje prolazna stvar.

  “Nadam se da će uskoro prestati. Zapanjujuće je koliko ljudi na svetu, takođe i u Poljskoj, osporava pandemiju. Nadam se da će sve ovo podstaći ljude da o pandemiji više razgovaraju i da će se smanjiti broj onih koji su uvereni da ona ne postoji”, kazao je Šelemej poljskoj privatnoj televiziji Polsat.

  Gradonačelnik, koji je inače kardiolog, podsetio je da je u Poljskoj voljno da se vakciniše oko 40 odsto punoletnih građana, a on želi da učini sve što je u njegovoj moći da se taj procenat poveća makar na 60 odsto.

  “Cilj odluke gradskih vlasti bio je da se što veći broj građana Valbžiha u što kraćem roku vakciniše. Ako se pokaže da ova naša inicijativa nije ni bila potrebna, tim bolje”, rekao je Šelemej.

  Taj grad od oko 110.000 stanovnika vakcinaciju je počeo da priprema još u januaru. U Poljskoj od oko 38 miliona stanovnika upotrebljeno je do sada 13,76 miliona doza, od čega preko devet miliona Poljaka čeka na drugu dozu.

  Od početka pandemije u Poljskoj se virusom korona zarazilo 2,8 miliona ljudi, a preminulo je više od 70.000 obolelih.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE