Apel direktora Višnjica restorana: Stanje neodrživo, podržavamo Vesićev predlog

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apel direktora Višnjica restorana: Stanje neodrživo, podržavamo Vesićev predlog

  Trenutno potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata postalo je nepodnošljivo sa stanovišta održivosti vođenja posla, brige o zaposlenima i, ne manje važno,  mentalnog stanja društva, upozorio je danas Igor Ratković, direktor privrednog društva Višnjica Restorani i član Upravnog odbora Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede – HORES.

  Ratković kaže da predstavnici tog udruženja  “snažno podržavaju inicijativu” koju je zamenik gradonačelnika Goran Vesić izneo da se omogući rad ugostiteljima do 22 sata.

  Ratković je naveo da su od početka pandemije, zaposleni u ugostiteljstvu, među industrijskim granama koje su podnele najveći teret borbe protiv širenja zaraze iscrpljujući gotove sve ljudske, organizacione i finansijske resurse.

  Ističe da se zalažu da  svojim primerom poštovanja mera i organizacije rada svedu mogućnost za širenje zaraze u ugostiteljskim objektima na minimum.

  „Svesno smo menjali modele poslovanja prilagođavajući se okolnostima. Ipak, trenutno potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata postalo je nepodnošljivo sa stanovišta održivosti vođenja posla, brige o zaposlenima i, ne manje važno, o mentalnom stanju društva. Svesni smo da ovu situaciju možemo da prevaziđemo samo zajednički i to tako što ćemo, kako mi ugostitelji tako i gosti restorana, kafića i hotela poštovati preporuke Svetske zdravstvene organizacije i nadleznih institucija Srbije u prevenciji širenja zaraze i istrajati na poštovanju nošenja maski, držanja distance i održavanja higijene i vakcinaciji”, ističe Ratković.

  Dodaje da se jedino razumom i solidarnošću može smanjiti i šteta po društvo i ugostitelje, i svesti na minimum.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da nijednog trenutka nije trebalo zatvarati restorane i kafiće jer za to nema ekonomskog i epidemiloškog opravdanja, navodeći da nije fer reći da se korona najviše u njima širi.

  Komentarišući predloge da se kafići i restorani otvore do 14 sati, on je rekao da je to “glupost” jer se zna se tu glavni promet dešava posle 17, već da to mora da bude do 22 sata.

  Kako je naveo, potpuno se slaže da “noćni klubovi u ovom trenutku ne mogu da rade, ali što se tiče kafića i restorana dovoljno striktno poštovanje mera”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Milan Timotić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE