Arapi osnivaju medicinski univerzitet u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Arapi osnivaju medicinski univerzitet u Srbiji

  Tumbaj grupa, najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u toj oblasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, investiraće više od 250 miliona evra u osnivanje novog medicinskog univerziteta u Srbiji, izgradnju studentskog kampusa i klinike.

  Ukupan broj zaposlenih na “Gulf” medicinskom univerzitetu i “Tumbaj” bolnici trebalo bi da bude oko 5.000 i uključivao bi zaposlene od tehničkog osoblja, medicinskih sestara i tehničara, do lekara raznih specijalizacija, saopšteno je iz Ministarstva prosvete Srbije.

  “Tokom oktobra ili početkom novembra, biće sastanak na kojem ćemo razgovarati o lokaciji za gradnju celovitog medicinskog kampusa, koji će u svom sastavu imati novi univerzitet, kliniku i objekte za smeštaj studenata. Novi univerzitet imaće više studijskih programa i biće odlična prilika za domaće, ali pre svega za strane studente”, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

  Projekat koji je pre godinu dana sa Tumbaj Grupom započelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ozvaničen je potpisivanjem više memoranduma tokom nedavne posete Emiratima ministra prosvete i predstavnika Ministarstva zdravlja.

  “Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete udružili su snage i prešli u konkretno dogovaranje oko projekta dolaska Tumbaj grupe u Srbiju. Oni bi u prvoj fazi koristili bolnice našeg KBC u Beogradu, koji je ujedno i nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U drugoj fazi krenuli bi u izgradnji sopstvene klinike”, rekao je Šarčević.

  Šarčević je istakao da je dolazak Tumbaj Grupe u Srbiju njihov ulazak na evropsko tle i izuzetna šansa da na novom univerzitetu posao nađu mladi stručnjaci iz Srbije. “Oni bi tu radili za odlične plate. To bi ih motivisalo da ostanu u zemlji”, rekao je Šarčević.

  Tumbaj grupa poseduje više klinika sa univerzitetskim centrom, kako u Emiratima, tako i u Indiji i Južnoafričkoj Republici.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Јана

   Питам се зашто на ову вест нема коментара?Баш никаквих!Забрињавајуће!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE