"Arena se brzo puni, pacijenti uglavnom sa teškom kliničkom slikom"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Arena se brzo puni, pacijenti uglavnom sa teškom kliničkom slikom”

  U privremenoj bolnici u Beogradskoj areni trenutno je smešteno 237 kovid pacijenata, a oko 200 bolesnika je na kiseoničkoj terapiji, rekao je za Pink jedan od koordinatora te privremene bolnice Vlado Batnožić.

  On je rekao da su u ponedeljak primljena 33 pacijenta, da se Arena brzo puni i da su pacijenti uglavnom sa teškom kliničkom slikom, sa jednostranom ili obostranom upalom pluća.

  “Najmlađi pacijent ima 20 godina, a najstariji 88 godina. Dobili smo od Ministarstva zdravlja tri respiratora i oni za sada nisu priključeni, ali ako bude bilo potrebno i to će biti priključeno”, rekao je Batnožić.

  Upitan da uporedi kliničku sliku pacijenata u privremenim bolnicama u prethodnim talasima i sada, on je rekao da im ovog puta pristižu značajno teži pacijenti.

  Apelovao je na sve građane da nose maske, održavaju rastojanje i da se pridržavaju svih ostalih propisanih mera Kriznog štaba.

  “Brzo se punimo, Arena ima kapacitet 510 mesta”, rekao je on i dodao da se mladi koji su zbrinuti kod njih uglavnom zaraženi na privatnim žurkama, proslavama.

  Izvor: Pink

  Foto: Beta/Darimir Banda

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE