Austrijski tabloidi GUBE OGLAŠIVAČE zbog objavljivanja snimaka napada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Austrijski tabloidi GUBE OGLAŠIVAČE zbog objavljivanja snimaka napada

  Dva najpopularnija sajta u Austriji, oe24.at (portal dnevnih novina “Österreich”) i krone.at (portal najtiražnijeg tabloida, Kronen Zeitung), trpe žestoke kritike zbog načina na koji su izveštavali o terorističkom napadu u Beču.

  Kritike se posebno odnose na video-klipove napada i fotografije povređenih i nastradalih ljudi, prenosi austrijski javni servis ORF.

  U svega nekoliko sati po objavljivanju ovih vesti, stiglo je oko 700 pritužbi građana Savetu za štampu, koji će zasedati po hitnom postupku, najavio je direktor tog tela Aleksander Varcilek.

  Građani su na Tviteru tražili od kompanija koje se oglašavaju u tim tabloidima da prekinu da ih finansiraju. Prvi je odgovorio lanac supermarketa Billa, koji je saopštio da će odmah prekinuti oglašavanje na oba sajta. Ubrzo su istu odluku doneli Špar i Hervis.

  Kako su naveli iz Špara, time žele da pošalju jasnu poruku urednicima tih medija.

  Što se tiče urednika, oni su se branili, pa je tako urednik Österreicha Volfgang Felner rekao da je posredi preterivanje i da su ti snimci mogli da se vide širom sveta, kao i da su uradili sve da zaštite privatnost građana. Naveo je i da su klipovi bili prikazivani samo na sajtu oe24.tv.

  Glavni urednik Kronen cajtunga Klaus Herman je u pisanoj izjavi naveo da su objavili klipove kako bi potcrtali opasnost pred kojom se nalazi Austrija, i da su ih skinuli čim je situacija jenjala.

  Fejsbuk je takođe saopštio da će uklanjati sve snimke napada.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE