Bafetov SAVET roditeljima: Koliko NASLEDSTVO treba ostaviti deci

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bafetov SAVET roditeljima: Koliko NASLEDSTVO treba ostaviti deci

  Voren Bafet sada je na pola puta ka cilju da pokloni svoje ogromno bogatstvo, ali iako mu još ostaje 100 milijardi dolara, ne planira da ih podeli sa svojom decom.

  Legendarni investitor u sredu je ponovio svoje uverenje da bi bilo bolje da bogatstvo da u filantropske svrhe nego svojoj deci.

  Posle mnogo posmatranja izuzetno bogatih porodica, evo moje preporuke: Ostavite deci dovoljno novca da mogu da rade bilo šta, ali nedovoljno da ne mogu ništa da ne rade“, rekao je u pismu akcionarima, dodajući da su i njegova deca okrenuta filantropiji.

  Devedesetogodišnjak kaže i da je primetio da je prenošenje ogromnog bogatstva sa jedne generacije porodice na drugu ređe u SAD-u nego u drugim zemljama.

  To ne znači da Bafetova deca, koja su sada u 60-im godinama, od oca nisu dobila ništa. Svako dete ima fondaciju od dve milijarde dolara koju finansira Bafet.

  Investitor je saopštio da je donirao svoje akcije Berkšir Hataveja u vrednosti od 4,1 milijardu dolara za pet dobrotvornih fondacija kao deo cilja da do kraja života pokloni 99% svog bogatstva.

  Izvršni direktor Berkšir Hataveja, koji je u jednom trenutku bio najbogatiji čovek na svetu, čije se bogatstvo trenutno procenjuje na više od 100 milijardi dolara, planira da prenese svojih preostalih 238.624 akcija u filantropske svrhe.

  Bafet naziva svoju filantropiju „najlakšim delom na svetu“, jer „davanje je bezbolno i može dovesti do boljeg života i za vas i za vašu decu“.

  Tokom mnogih decenija prikupio sam gotovo nerazumljivu sumu prosto radeći ono što volim. Nisam se žrtvovao, kao ni porodica“, rekao je.

  Bafet je prvi put objavio svoj plan da pokloni veliku većinu svog bogatstva 2006. godine, kada je imao 75 godina i posedovao 474.998 akcija Berkšir Hataveja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE