Beograd noćne klubove OSLOBAĐA od plaćanja zakupa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd noćne klubove OSLOBAĐA od plaćanja zakupa

  Gradsko veće Beograda donelo je odluku da noćne klubove, koji obavljaju delatnost isključivo noću, oslobodi plaćanja zakupa u periodu od 1. aprila ove godine do 31. marta naredne godine.

  Noćni klubovi su zatvoreni već godinu dana, od marta prošle godine kad je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije virusa kovid 19. Za razliku od drugih ugostiteljskih objekata koji nekako rade, makar redukovano, noćni klubovi ne rade godinu dana.

  Zatvoreni su odlukom nadležnih organa koji donose epidemiloške propise. Zato je Grad Beograd doneo odluku da ovi noćni klubovi koji posluju u poslovnim prostorima koji su vlasništvo Grada Beograda narednih godinu dana, od 1. aprila ove godine do 31. marta naredne godine budu oslobođeni zakupa plaćanja poslovnog prostora, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  Apelujemo na druga pravna i fizička lica koji su vlasnici prostora u kojima se u zakupu nalaze noćni klubovi da učine isto. Na ovaj način, dodao je Vesić, pomoći ćemo onima koji ne rade već godinu dana da prežive krizu, da ne otpuste zaposlene i da, kada se sve mere ukinu, ponovo počnu da rade.

  Bašte kafića i na parking mestima

  Gradsko veće Beograda donelo je odluku da se do 31. decembra ove godine produži mogućnost da bašte ugostiteljskih objekata budu postavljene na parking mestima u skladu sa uslovima koje predviđa zakon.

  Pre dve godine, Grad Beograd zabranio je postavljanje bašti ugostiteljskih objekata na Vračaru na parking mestima. Zbog teške situacije u kojoj su se našli ugostitelji usled epidemije virusa kovid 19 ova odluka je promenjena, a sada je i produžena, objasnio je Vesić.

  “Kao društvo treba da budemo solidarni sa ljudima koji zbog epidemioloških mera već godinu dana ne mogu da rade”, rekao je Vesić i dodao da je tu reč o muzičarima, zaposlenima u turizmu, od turističkih vodiča do zaposlenih u hotelima, do onih koji izrađuju i prodaju suvenire. Svi oni ne rade već godinu dana, zaključio je zamenik gradonačelnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE