Beograd prvi put dobio kreditni rejting

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd prvi put dobio kreditni rejting

  Beograd je bio jedini grad ove veličine u Evropi bez kreditnog rejtinga, a dobijanjem rejtinga B1 sa pozitivnim izgledom, stvara se osnova za dalje investicije i za sve ono što planiramo da uradimo, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

  Zvaničnim uručenjem sertifikata na predstavljanju u Starom dvoru, Međunarodna rejting agencija Mudis dodelila je Gradu Beogradu jednak kreditni rejting koji ima i Republika Srbija, i to je prvi put u istoriji da ga grad dobija, saopšteno je iz Uprave grada Beograda.

  Ovo je dokaz da je Beograd na pravom putu u konsolidaciji javnih finansija i svih investicija za koje se borimo, a s druge strane Vlada Srbije je uradila pravu stvar kad je reč o ekonomskim reformama i napretku zemlje ka Evropi i na biznis listi Svetske banke, rekao je Mali.

  On je najavio velike investicione izazove, od ulaganja u putnu infrastrukturu, nove mostove, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, do javno-privatnog partnerstva za buduće fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i smeća i podzemnih garaža.

  Pomoćnik potpredsednika Mudisa Đorđi Josifov predstavio je sve faktore koji su uticali na to da Beograd dobije kreditni rejting. Među njima su pozitivna ekonomska osnova, veliko učešće u nacionalnom BDP i investicioni okvir, a na pozitivnu ocenu uticali su i finansijski rezultati i smanjenje duga.

  U sledećih šest do dvanaest meseci očekujemo da se kreditni rejting Beograda poveća, ali to će zavisiti od državnog rejtinga. S obzirom na ono što sada vidimo, situacija deluje pozitivno, rekao je Josifov.

  Izvor: Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE