Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Beogradski aerodrom dobija novi kontrolni toranj za manje od godinu dana

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je izgradnja novog kontrolnog tornja na Aerodromu “Nikola Tesla” deo investicionog programa Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u vrednosti 12 miliona evra.

Ona je sa direktorom Kontrole letenja Predragom Jovanovićem obišla radove na izgradnji kontrolnog tornja i istakla da je “srpsko nebo sigurno i da tako treba da ostane”, naročito u vremenu kada se očekuju nove destinacije i rute.

Novi kontrolni toranj će, kako je rekla, biti visok 75 metara, dok je stari visok 40 metara, a sagrađen je pre 60 godina.

“Srpsko nebo takođe treba da podrži i nove aerodrome koje gradimo. Pored ‘Nikole Tesle’, aerodroma sa brojnim mogućnostima za razvoj i investicijama putem koncesije vrednim preko 700 miliona evra, razvijamo i kraljevački aerodrom s ciljem da postane najveći kargo aerodrom u regionu. Podigli smo i niški aerodrom, koji je prošle godine imao 440.000 putnika”, rekla je ministarka.

Najavila je da će krajem sledeće godine početi izgradnja kontrolnog tornja u Nišu.

Predrag Jovanović podsetio je da se pored novog tornja na beogradskom aerodromu gradi i aneks postojećeg objekta.

“Ovo je najveći i najvažniji projekat u modernizaciji sistema kontrole letenja”, rekao je on i dodao da su radovi počeli krajem februara, a plan je da budu završeni septembra sledeće godine.

Izvor: Beta

Foto: Beta

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE