Bez maski "uhvaćeno" sedam putnika i osam vozača

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bez maski “uhvaćeno” sedam putnika i osam vozača

  Sanitarna inspekcija je u septembru i prvoj nedelji oktobra obavila 4.633 inspekcijska nadzora primene preventivnih mera u sprečavanju širenja virusa korona, a sudiji za prekršaje podnete su 294 prijave.

  Najviše inspekcijskih nadzora obavljeno je u ugostiteljskim objektima – 2.991, i u 243 utvrđenje su nepravilnosti u proimeni protivepidemijskih mera (nedostatak dezobarijera, lična zaštitna oprema zaposlenih, lična zaštitna oprema korisnika, fizička distance).

  U prodavnicama je bilo 585 inspekcijskih nadzora, a nepravilnosti su uočene u 13 objekata, navodi se u izveštaju Odeljenja sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja.

  Mera prevencije ne pridržavaju se ni pojedini tržni centri, od 45 kontrolisanih objekata nepravilnosti je bilo u šest objekata.

  Bilo je i 209 inspekcijskih nadzora u sredstvima javnog saobraćaja i u 15 slučajeva bilo je nepravilnosti da putnici ne nose maske, a bilo je i slučajeva gde vozači nisu imali zaštitnu opremu.

  Mere zaštite se najviše poštuju u školama i u 585 kontrolisanih objekata nije bilo nepravilnosti u preduzimanju protivepidemijskih mera.

  Preventivne mere se dobro sprovode i u predškolskim ustanovama, gde od 87 kontrolisanih objekata nije bilo nepravilnosti.

  Kontrolisani su i frizerski i kozmetički saloni (104) i teretane i fitnes centri (10) i kod njih nisu utvrđene nepravilnosti.

  Sudiji za prekršaj podnete su 243 prijave za ugostiteljske objekte, 11 prijava u objektima za promet hrane, jedna prekršajna prijava za tržne centre.

  Podneto je i 30 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera u javnom prevozu i to 15 prijava pravnim licima i isto toliko fizičkim licima. Prijave su podnete protiv sedam putnika i osam vozača zbog nenošenja maski.

  Doneta su i 63 rešenja za otklanjanje uočenih nepravilnosti i pet rešenja zabrane upotrebe prostorija, uređaja, opreme, nameštaja.

  Samo u Odseku za sanitarni nadzor Beograd obavljeno je 1.843 nadzora.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Ko nema masku u prevozu plaća kaznu 5.000 dinara

   

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE