BG: Odlazi Hrvatska, ali stižu ulice Brisela, Varšave, Beča

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BG: Odlazi Hrvatska, ali stižu ulice Brisela, Varšave, Beča

  Odbornici Skupštine Beograda usvojili su predložene odluke o podizanju spomenika trojici bivših gradonačelnika, Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću, kao i da se Hrvatska ulica u Kotežu, na inicijativu građana, preimenuje u ulicu Glinskih žrtava 1941.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su “Pešić, Ilić i Savčić bili vizionari i da su zaslužili da im se grad oduži”.

  “Vlada Ilić je sve što je imao poklonio Beogradu, poklonio je imanje za Zoološki vrt, gradio radničke stanove u okviru fabrike, a osuđen je što su mu fabrike za vreme okupacije Nemaca radile i završio je sa metlom u ruci, odbivši da ode u Englesku”, rekao je Vesić.

  Savčić je, kako je rekao Vesić, založio imovinu kao hipoteku da bi Beograd dobio zajam, a “Pešić je simbol razvoja grada”.

  Vesić je rekao da Hrvatska nije zaslužila ulicu u Beogradu zbog učinjenog zločina kao organizovanog državnog genocida u crkvi u Glini.

  “Svi koji budu poštovali Beograd biće poštovani i zato će glavni grad dobiti ulicu Brisela, Varšave, Beča”, rekao je Vesić.

  On je pozvao države bivše Jugoslavije da sarađuju na principu reciprociteta kada je reč o imenovanju ulica i dodao da će Beograd dobiti ulicu u Ljubljani.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE