Bio jednom jedan VIRUS: Kina "proziva" Trampov odnos prema koroni (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bio jednom jedan VIRUS: Kina “proziva” Trampov odnos prema koroni (VIDEO)

  Vašington i Peking nastavljaju verbalni sukob oko porekla virusa COVID-19, koji se prvi put pojavio u kineskom gradu Vuhanu u decembru prošle godine.

  Najnoviji odgovor Kine je kratki animirani film “Bio jednom jedan virus” u kojem se podsmeva odnosu američkog predsednika Donalda Trampa prema pandemiji i njegovim optužbama na račun Kine da je prikrivala informacije o novom koronavirusu.

  Tramp smatra da je virus nastao u kineskoj laboratoriji i optužuje tu zemlju da je prikrivala podatke o virusu. On je optužbe izneo i na račun Svetske zdravstvene organizacije, navodeći da je pomagala Kini, zbog čega je najavio da će SAD prestati da finansiraju tu organizaciju.

  Sa druge strane, Kina odbija bilo kakvu mogućnost istrage u Vuhanu o poreklu virusa, a na kojoj Vašington insistira. Čak je iz Pekinga bilo reakcija da su pozivi na takvu istragu politički motivisani.

  Takođe, Kina je zapretila bojkotom robe iz Australije zbog njenog insistiranja na nezavisnoj istrazi poreklu koronavirusa.

  U kineskom animiranom videu dve strane su predstavljene u obliku lego figurica – Kina kao ratnik, a SAD kao Kip slobode.

  Kineski ratnik iz meseca u mesec objavljuje nove informacije, dok s druge strane stižu neozbiljna negiranja tipa “to je samo grip”, “ne nosite maske”, “u Kini umiru jer je to zemlja trećeg sveta”, “tamo krše ljudska prava smeštajući ljude u karantin”.

  Kada je virus stigao do SAD i počeo da odnosi sve više i više života, animirani Kip slobode počinje da optužuje kineskog ratnika i SZO, kriveći ih za smrt Amerikanaca.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: N1, BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE