Bivši ministar otišao da plače

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivši ministar otišao da plače

  Jedna od 24 sporne privatizacije, na čijem rasvetljavanju je godinama insistirala Evropska unija dobila je sudski epilog. Prvostepenom presudom nekadašnji ministar privrede Predrag Bubalo i još sedam osoba oslobođeni su odgovornsoti u slučaju Luke Beograd zbog nedostatka dokaza.

  Ministar privrede u vladi Vojislava Koštunice Predrag Bubalo, nije zloupotrebio položaj, oštetio Luku Beograd i omogućio preduzeću Worldfin Milana Beka da stekne korist od 14,3 miliona evra.

  To je jednoglasna odluka sudija Specijalnog suda, koji smatra da Tužilaštvo nije dokazalo optužbe protiv njega i još sedam osoba iz Agencije za privatizaciju i preduzeća Luka Beograd.

  “Ja bih samo želeo da se najstrašnije isplačem zbog onoga što su mi aktuelna vlast i sredstva javnog informisanja uradili u životu, nista više”, rekao je Bubalo za N1.

  Predrag Bubalo proveo je u pritvoru pola godine, od juna do decembra 2013. Suđenje je počelo u julu 2014. tokom suđenja saslušan veliki broj svedoka, među kojima i vlasnik Worldfina Milan Beko.

  On je saslušan kao svedok i tada je rekao da je Luka Beograd njegov najgori posao u životu. Za to preduzeće vezivane su brojne afere, od same provatizacije 2004. i 2005. godine, do spora s Gradom Beogradom oko vlasništva nad parcelom. U septembru ove godine oglašena je i prodaja delova Luke i povezanih preduzeća.

  Izvor: N1

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE