#BIZ KOLEGIJUM: Kako HR "pliva" u pandemiji i šta donosi 2021. (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  #BIZ KOLEGIJUM: Kako HR “pliva” u pandemiji i šta donosi 2021. (FOTO)

  Kao jedan od veoma bitnih faktora u prilagođavanju biznisa novim okolnostima koje je donela pandemija pokazala se funkcija ljudskih resursa. Menadžeri za ljudske resurse u kompanijama bi trebalo da vide i prepoznaju promene koje se trenutno dešavaju, da iz svega izvuku pouku i da na kraju isplaniraju na koji će način to da iskoriste da bi pomogli zaposlenima da prebrode povratak u normalan život i radne tokove.

  U 2020. godini HR menadžment se suočio sa brojnim izazovima. Među prvima je svakako drugačija organizacija rada koja podrazumeva to da je veliki broj ljudi počeo da radi od kuće, iako se ovo pre pandemije smatralo prednošću koju su zaposlenima pružale retke kompanije.

  U vezi sa ovim, mnogi menadžeri za ljudske resurse pred sobom su imali izazove koji su prouzrokovani različitošću. Naime, ne odgovara svima isti model rada, a to je značilo da je trebalo personalizovati i prilagoditi pristupe svim zaposlenima.

  Takođe je bilo neophodno prilagoditi i proces zapošljavanja novih kadrova. Osim što je u tehničkom smislu bilo zahtevnije, u vremenu korona-krize bilo je potrebno zapošljavati ljude kojima je moguće verovati i koji ozbiljno shvataju svoje radne zadatke, a onlajn komunikacija dodatno je ovaj proces otežala HR menadžerima.

  Stoga je medijska kuća BIZlife organizovala drugi po redu “Biz kolegijum” na temu HR strategija i izazova koje je donela 2020. godina.

  Učesnice drugog “BIZ kolegijuma” su Bojana Žižović, direktor sektora za ljudske resurse,Delta Agrar Grupa; Natalija Pešić, Head of HR Vip mobile; Jelena Šribar, Human Resources Director Mercator-S i Katarina Šonjić, Educator, Maker, Organizer, Writing thoughts at katoncoffee.com.

  Učesnicama se obratila i direktorka medijske kuće BIZlife, Danica Stupar, a pogledajte i na fotografijama kako je protekao “BIZkolegijum”.

  Poslednji CEO  “BIZ kolegijum” u 2020. okupiće čelne ljude srpskih kompanija koji će izneti svoje stavove na kraju jedne izazovne godine.

  Podsetimo, ovako je to bilo na prvom BIZkolegijumu na kom su tema bili marketing i komunikacije.

  Medijska kuća BIZLife saziva “BIZ KOLEGIJUM”, pridružite nam se! (VIDEO)

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE