Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

BIZLife lista “30 ispod 30”: Dunja Milosavljević, Senior Controlling Specialist, MK Group

Dunja Milosavljević je Senior Controlling Specialist u kompaniji MK Group, u kojoj radi već sedam godina. Po obrazovanju je master inženjer organizacionih nauka. Znanja i veštine dodatno unapređuje kroz seminare, case study sekcije, međunarodne škole i kao aktivni član studentske organizacije “Savez studenata FON-a”.

Stečene veštine i visok prosek na fakultetu otvorili su joj vrata poslovnog sveta. Godine 2013, još tokom osnovnih studija, započinje praksu u marketingu MK Group. Ubrzo postaje i stipendista MK Group. Nakon uspešne saradnje, Dunja dolazi kao pojačanje kontroling timu kompanije, što određuje pravac njene poslovne karijere. Značajno profesionalno iskustvo joj je doneo rad na velikim projektima spajanja i akvizicija, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim institucijama i bankama. Istakla bi učenje i direktan rad sa sjajnim menadžmentom i samim predsednikom kompanije kao veliku privilegiju i motivaciju. Navedeno iskustvo, posvećenost, energija i ambicija doveli su Dunju do pozicije seniora u kontrolingu.

Dunja je sada član Finance Professional Huba, projekta Udruženja finansijskih direktora Srbije. Poseduje sertifikat CAE Cambridge za napredno znanje engleskog. Odmalena je strastveni skijaš, a leti uživa u vožnji rolera i bicikla.

Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

Kao i mnogi studenti, razmišljala sam o upisivanju master studija u inostranstvu. Baš u momentu pripremanja dokumentacije za prijavu bila sam na praksi u MK Group i ponudili su mi stipendiju na godinu dana. Videvši tokom prakse da u Srbiji mogu da radim sve što sam želela da radim u inostranstvu – da budem deo velikih projekata u jednoj od vodećih regionalnih kompanija u agraru, bankarstvu i turizmu i uz to da blisko sarađujem sa top menadžmentom, a da su mi pritom porodica i prijatelji u okolini – dilema je ubrzo nestala. Tokom ovih sedam godina u MK Group dosta sam napredovala i razvijala se, kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou. Nisam se pokajala, ostanak u Srbiji je bila prava odluka.

Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

Kao mala, želela sam da postanem profesor matematike.

Omiljeni predmet u školi?

Matematika. Brojevi uvek ispred dosadnih definicija.

Poslovni uzor?

Miodrag Kostić. Neverovatna brzina razmišljanja, logika zaključivanja, neograničeno pamćenje svih informacija i neviđena energija, koju širi.

Izvor: BIZLife magazin

Foto: BIZLife magazin

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE