BIZLife lista "30 ispod 30": Dunja Milosavljević, Senior Controlling Specialist, MK Group

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Dunja Milosavljević, Senior Controlling Specialist, MK Group

  Dunja Milosavljević je Senior Controlling Specialist u kompaniji MK Group, u kojoj radi već sedam godina. Po obrazovanju je master inženjer organizacionih nauka. Znanja i veštine dodatno unapređuje kroz seminare, case study sekcije, međunarodne škole i kao aktivni član studentske organizacije “Savez studenata FON-a”.

  Stečene veštine i visok prosek na fakultetu otvorili su joj vrata poslovnog sveta. Godine 2013, još tokom osnovnih studija, započinje praksu u marketingu MK Group. Ubrzo postaje i stipendista MK Group. Nakon uspešne saradnje, Dunja dolazi kao pojačanje kontroling timu kompanije, što određuje pravac njene poslovne karijere. Značajno profesionalno iskustvo joj je doneo rad na velikim projektima spajanja i akvizicija, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim institucijama i bankama. Istakla bi učenje i direktan rad sa sjajnim menadžmentom i samim predsednikom kompanije kao veliku privilegiju i motivaciju. Navedeno iskustvo, posvećenost, energija i ambicija doveli su Dunju do pozicije seniora u kontrolingu.

  Dunja je sada član Finance Professional Huba, projekta Udruženja finansijskih direktora Srbije. Poseduje sertifikat CAE Cambridge za napredno znanje engleskog. Odmalena je strastveni skijaš, a leti uživa u vožnji rolera i bicikla.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Kao i mnogi studenti, razmišljala sam o upisivanju master studija u inostranstvu. Baš u momentu pripremanja dokumentacije za prijavu bila sam na praksi u MK Group i ponudili su mi stipendiju na godinu dana. Videvši tokom prakse da u Srbiji mogu da radim sve što sam želela da radim u inostranstvu – da budem deo velikih projekata u jednoj od vodećih regionalnih kompanija u agraru, bankarstvu i turizmu i uz to da blisko sarađujem sa top menadžmentom, a da su mi pritom porodica i prijatelji u okolini – dilema je ubrzo nestala. Tokom ovih sedam godina u MK Group dosta sam napredovala i razvijala se, kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou. Nisam se pokajala, ostanak u Srbiji je bila prava odluka.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  Kao mala, želela sam da postanem profesor matematike.

  Omiljeni predmet u školi?

  Matematika. Brojevi uvek ispred dosadnih definicija.

  Poslovni uzor?

  Miodrag Kostić. Neverovatna brzina razmišljanja, logika zaključivanja, neograničeno pamćenje svih informacija i neviđena energija, koju širi.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE