Biznismeni koji se prijave PKS - u Srbiju bez PCR testa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biznismeni koji se prijave PKS – u Srbiju bez PCR testa

  Poslovni ljudi iz čitavog sveta, strani i domaći državljani koji u Srbiju dolaze zbog posla od 21. januara granicu naše zemlje mogu da pređu po pojednostavljenoj proceduri, drugačijoj od pravila koja važe za ostale putnike.

  Na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS), Vlada Srbije je stranim i domaćim državljanima koji iz poslovnih razloga dolaze u Srbiju, omogućila da  pređu granicu uz prethodnu najavu Komori, a da naknadno, u roku od 24 sata po ulasku u zemlju, pribave i dostave negativan brzi antigenski test na prisustvo virusa SARS-Cov-2, izdat od referentne laboratorije u Srbiji, saopšteno je iz PKS.

  Po novim pravilima vlasnici, menadžeri i zaposleni u njihovim kompanijama koji nameravaju da iz poslovnih razloga  dođu u Srbiju, a prilikom ulaska ne poseduju negativan RT-PCR test na virus SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova, najaviće prethodno svoj dolazak Privrednoj  komori Srbije  koja će o tome blagovremeno, obavestiti graničnu policiju, kako bi im bio omogućen prelazak granice. Po ulasku  u zemlju radiće brzi antigenski test u srpskoj referentnoj laboratoriji, dostaviti ga Komori i ukoliko je negativan nastaviti planirane aktivnosti.

  Za najavu dolaska i sve potrebne informacije i podršku potrebno je da se obrate Privrednoj komori Srbije 48 sati pre planiranog ulaska u Srbiju putem emaila: [email protected]

  Zahtev koji se upućuje Privrednoj komori Srbije treba da obuhvati sledeće podatke: ime i prezime osobe koja iz poslovnih razloga najavljuje ulazak u Srbiju, broj pasoša i naziv države koja je izdala pasoš, kratak opis poslovnih razloga ulaska u Srbiju, datum i mesto  ulaska u Srbiju, broj leta i naziv avio kompanije, odnosno registarska oznaka putničkog motornog vozila, datum ulaska u Srbiju i datum planiranog izlaska iz Srbije, adresa na kojoj će lice boraviti dok je u Srbiji, kontakt telefon i mejl adresa lica za vreme boravka u Srbiji.

  Nove procedure neće se primenjivati na one koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije, a kojima je prethodnom odlukom omogućen ulazak u Srbiju bez PCR testa.

  U Srbiju mogu ući i svi oni koji imaju negativan RT-PCR test na virus SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE