BMW Biznis liga – Dragana Atanasov Poparić: "Strategija i brzina ne mogu jedna bez druge" (VIDE0)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga – Dragana Atanasov Poparić: “Strategija i brzina ne mogu jedna bez druge” (VIDE0)

  Takmičenje u vožnji automobila, koje je medijska kuća BIZLife organizovala uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, održano je na stazi NAVAK. Najbolji iz sveta biznisa odlično su se snašli i u ulozi iza upravljača BMW sportskih i biznis mašina BMW M440i xDrive i BMW 520d xDrive, a bili su podeljeni u mušku i žensku konkurenciju.

  Prva u obe grupe koja je u prvom pokušaju zaradila poene na vežbi 0-200-0 bila je Dragana Atanasov Poparić, Business Director, Hive Ventures Services.

  • Da li vam je u karijeri (ali i u privatnom životu) važnija brzina ili pouzdanost?

  Preferiram i jedno i drugo. Smatram da sa većim životnim i poslovnim iskustvom dolazi i mogućnost obavljanja poslova brže. Tip sam osobe koja voli da radi nekoliko stvari istovremeno a da to ne utiče negativno na kvalitet učinka. Međutim, nikad ne bih dovela pod znak pitanja pouzdanost zarad brzine.

  • Vozači Formule 1 ne bi mogli bez „pit-stopa”. Koliko je u poslu važno imati iskusne ljude u „pit-stopu”?

  „Pit-stop” ima značajan uticaj na to ko će da završi kao pobednik na stazi. Onoliko koliko su složni i posvećeni ljudi u servis timu za „pit-stop” – za toliko više će biti uspešniji vozač. Timski rad je jedna od najbitnijih stavki, kako u trci, tako i u poslovnom okruženju, i može da bude odlučujući faktor kada je reč o pobedi.

  • Šta je to što je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Dobra procena i osećaj odgovornosti.

  • Kako reagujete kada se pred vama nađe opasna krivina? Da li uspevate da procenite put ispred sebe?

  Retke su situacije u kojima ne uspevam da procenim put ispred sebe. Uvek razmišljam i gledam tri koraka unapred. Ukoliko dođe do takve situacije, onda se oslanjam na instinkt i procenu na licu mesta.

  • Da li je to što vozite jaku mašinu garant da ćete biti najbolji na stazi? Koliko je važna mašina/kompanija za razvoj karijere?

  Dobar i ambiciozan vozač će imati onoliko mogućnosti da se pokaže na stazi koliko mu to mašina dozvoli. Slično je i u poslovnom okruženju. Mi možemo da težimo ka tome da budemo najbolja verzija sebe, ali ukoliko ne radimo za kompaniju koja će u tome da nas podrži, onda može doći do sporijeg napredovanja u karijeri. To bi trebalo da nam bude znak da je vreme za promenu „mašine”. Takođe, ni rad u dobroj kompaniji ne osigurava napredak u karijeri ukoliko ne radimo na sebi.

  • Koliko je u pobedi važna brzina a koliko strategija?

  Brzina i strategija su usko povezane s obzirom na dinamično vreme u kojem živimo i radimo. Smatram da brzina ne znači mnogo ukoliko strategija nije dobro osmišljena, jer bismo u jednom momentu morali da usporimo i razmislimo kako dalje. Međutim, dobra strategija može da propadne ukoliko nismo agilni i proaktivni u onome što radimo. Jedna bez druge ne mogu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE