Bor u potrazi za strateškim partnerom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bor u potrazi za strateškim partnerom

  Direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski izjavio je danas da je tom preduzeću neophodan strateški partner kako bi se otvarali novi rudnici, povećala proizvodnja i otvorila nova radna mesta.

  On je za TV Prva rekao da će tender za izbor strateškog partnera biti krajnje transparentan i da će uslovi tendera biti raspisani u svim sredstvima javnog informisanja.

  – Poslednja kompanija koja je dolazila kod nas bila je iz Kine i nju treba uvažiti, jer oni godišnje proizvode 450.000 tona metala, 42 tone zlata godišnje, nudi tri puta veću proizvodnju, ulaganja iz sopstvenih stredstava – rekao je Spaskovski.

  Reč je, kako je rekao, o kompaniji koja ne otpušta radnike i kompanijI za koju se može reći da je socijalno odgovorna.

  – Takva kompanija treba Boru, Srbiji i regionu. Tender će biti transparentan. Pojaviće se kompanije iz celog sveta – rekao je Spaskovski.

  – Mogu se otvarati novi rudnici, ali nema dovoljno novca – kaže direktor RTB Bor i naglašava da je zbog toga neophodno izabrati strateškog partnera koji će uložiti u basen kako bi se iskoristio potencijal RTB Bor kako bi se Timočki region razvijo.

  Izvor: TV Prva

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • "rtb bor"

   U LAŽNOJ NADI NIKADA NIJE NAĐEN SPAS? RTB Bor, po rečima čelnika Spaskovskog, neumorno traži strateškog partnera. Strateške i druge partnere samo Spaskovski traži desetak godina, a tražili se i mnogo pre toga, al' se ima osećaj da se gledalo da se ne nađe. Tvrdi da su RTB Bor potrebne pare za otvaranja rudnika, nekih trista miliona evra. Javnost se seća da su RTB Boru, pod komandnom palicom Spaskovskog, otpisana devetsto miliona evra dugovanja, nije plaćao struju dug 80 miliona evra, rudarsku rentu 40 miliona evra i još mnogo toga, a koliko je pokradeno para, bakra, zlata to ni mali blagi Bog ne zna. Ove priče o privatizaciji RTB Bor, iznalaženje strateškog partnera i profesionalnog menadžmenta je samo bacanje prašine i magle javnosti, a sve dok ima određena klika lične interese od promene vlasništva nema ništa. Ako se privatizuje RTB Bor, vlasnik neće dozvoliti sadašnjim mešetarima po RTB Bor da nastave sa mešetarenjem i muljavinom. O svemu ovome još će se čuti, no najmanje povoljne vesti. Sada će krenu bajkolaži i hvalospevi o uspesima u proizvodnji bakra i ostvarenim profitima, od kojih "boli glava", no koja?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE