Branka Katić izaslanik UNHCR za izbeglice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Branka Katić izaslanik UNHCR za izbeglice

  Srpska glumica Branka Katić imenovana je za istaknutu zastupnicu prava izbeglica agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), saopšteno je iz te organizacije.

  “Svojim dosadašnjim javnim angažmanom Branka je pokazala veliku empatiju prema ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta i sigurni smo da ćemo u budućnosti zajedno uraditi mnogo na izgradnji boljih uslova za živote izbeglica u Srbiji”, saopštio je UNHCR.

  UNHCR će sa partnerima organizovati niz događaja i inicijativa.

  “Kao naš prvi zajednički poduhvat sa Brankom Katić, nastao je kratki video ‘Izgubljeni snovi’ o snovima i nadanjima sirijske dece, prinuđene da odrastaju daleko od kuće, u izbegličkim centrima”, navodi se u saopštenju.

  Dokumentarni deo videa postoji odranije i UNHCR ga je već koristio u drugim zemljama, a deo u kome učestvuje Branka nastao je u njenom stanu u Londonu.

  UNHCR ove godine obeležava 45 godina rada u Srbiji.

  Tokom tih godina agencija je pomagala izbeglicima i raseljenim licima iz različitih krajeva sveta – od sovjetskih izbeglica na početku rada kancelarije u Beogradu, preko ratova u Jugoslaviji tokom devedesetih godina prošlog veka, do najnovije izbegličke krize koja je kulminirala 2015. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE