Britanski NOĆNI ŽIVOT pred izumiranjem

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanski NOĆNI ŽIVOT pred izumiranjem

  Više od 80 odsto noćnih klubova u Velikoj Britaniji neće preživeti dalje od februara bez hitne intervencije vlade, navelo je u saopštenju sektorsko udruženje NTIA koje upozorava na “izumiranje” noćnog života.

  Udruženje za noćne industrije (NTIA) se poziva na nedavnu studiju urađenu na 100 noćnih klubova od kojih je 81 odsto navelo da neće moći da preživi dalje od ovog meseca bez pomoći vlade.

  Pored toga 86 procenata firmi iz tog sektora su morale da otpuštaju radnike, velika većina njih je otpustila većinu svojih radnika pre kraja 2020.

  Udruženje koje predstavlja firme kao što su barovi, noćni klubovi, koncertne sale, navodi da su te kompanije zatvorene od marta.

  Te firme su uz konferencijske sale i firme za organizaciju raznih događaja među retkim sektorima koji nisu mogli da otvore vrata od prvog zaključavanja prošlog proleća.

  Udruženje ukazuje na ograničenu pomoć vlade, nesrazmerno malu, izuzev delimične nezaposlenosti koju su mogli da dobiju zaposleni u tom sektoru. U saopštenju se takođe osuđuje nedostatak jasne vizije o planovima za ponovno otvaranje tog sektora.

  “Vlada je ignorisala ovaj sketor, njegovu ekonomsku i kulturnu vrednost”, rekao je Majkl Kil, generalni direktor udruženja. Rekao je da to nije nemar nego namera vlade da uništi taj sektor, i apelovao da se tom sektoru da solidna pomoć.

  Pored sektora noćnog života brojna druga sektorska udruženja strahuju od šteta zatvaranja koje je na snazi u Engleskoj i treba da traje do marta.

  Savez malih firmi (FSB) ocenjuje da najmanje 250.000 malih i srednjih preduzeća rizikuju da odu u bankrot bez novih podsticaja vlade.

  Vlada je produžila mere za isplatu nadoknade za delimičnu nezaposlenost do aprila ali firme i sindikati se zalažu da se one produže i dalje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE