Brnabić razgovarala sa izvršnim direktorom Filip Morisa o inovacijama i razvoju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić razgovarala sa izvršnim direktorom Filip Morisa o inovacijama i razvoju

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnim direktorom kompanije “Filip Moris Internešnal” Jacekom Olčakom o komplementarnim vizijama ekonomskog i opšteg društvenog napretka koje dve strane dele, a koje se zasnivaju na inovacijama, naučno-tehnološkom razvoju i projektima u oblasti biotehnologije, saopštila je Vlada Srbije.

  Tom prilikom Brnabić je istakla da je kompanija “Filip Moris”, kao jedan od najvećih izvoznika, značajan partner Vlade Srbije, a da je ono što otvara nove perspektive za saradnju činjenica da ta kompanija radi na istraživanju i razvoju novih naučnih i tehnoloških dostignuća u cilju što brže i efikasnije primene koncepta smanjenja štetnosti u okviru duvanske industrije.

  Premijerka je u razgovoru naglasila važnost ulaganja u nauku i inovacije kako bi se osigurao značajan ekonomski rast uz odgovorno i održivo poslovanje.

  Kako je rekla, uspešna saradnja Vlade Srbije i kompanije “Filip Moris” već je počela da se konkretizuje kroz StarTech, program podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji koji ova kompanija finansira.

  “Upravo taj program predstavlja primer podrške koji privatni sektor može da pruži naporima Vlade u procesu digitalizacije celokupne privrede”, istakla je Brnabić.

  Govoreći o rezultatima i planovima kompanije “Filip Moris” u oblasti transformacije duvanske industrije, Olčak je rekao da je opredeljenost Vlade Srbije ka transformaciji zasnovanoj na nauci, istraživanju i razvoju i naprednim tehnološkim rešenjima, razlog njegove posete Srbiji.

  “Verujem da slične vizije i planovi mogu doprineti daljem razvoju saradnje, koja je izuzetno bitna imajući u vidu opredeljenost kompanija “Filip Moris” da svoje poslovanje nastavi da bazira u Srbiji, kao centru regiona jugoistočne Evrope”, rekao je Olčak.

  Kako se navodi u saopštenju, poseta Olčaka je prva poseta jednog izvršnog direktora kompanije “Filip Moris” Srbiji.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE