Bušatlija: Alabar se "preinvestirao", možda proda BGD na vodi - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Bušatlija: Alabar se “preinvestirao”, možda proda BGD na vodi

  Fajnanšel tajms preneo je vest da kompanija Emar prodaje hotele, moderne škole i klinike u nastojanju da sakupi sredstva, prodajom imovine koja nije osnovna, ali u trenutku kada su u Dubaiju pale cene nekretnina.

  Konsultant za strane investicije Mahmut Bušatlija rekao je da vest da predsednik kompanije Emar (Emaar) iz Dubaija Mohamed Alabar, koji je suinvestitor sa državom Srbijom u projektu Beograd na vodi, prodaje imovinu u vrednosti 1,4 milijardi dolara u jeku pada cena nekretnina govori da ima velikih problema u finansiranju njegovih projekata i da bi i to beogradsko naselje moglo dobiti novog vlasnika.

  “Alabar je finansijer velikih projekta, ali tuđim parama, tako što njihove vlasnike, vuče za rukav i ubeđuje da ulože novac u to što im nudi. On je poznat kao manipulator koji muva tuđim parama i verovatno se preinvestirao, pa mu nedostaju sredstva za druge obaveze”, rekao je Bušatlija.

  Dodao je da je Alabar poznat i po tome što planira da napravi novi Kairo što bi koštalo od 60 do 80 milijardi dolara i da je omiljen i u Crnoj Gori gde često boravi.

  Cela Amerika, kako je rekao Bušatlija, pola godišnjeg profita ostvaruje, ne gradnjom i proizvodnjom neke robe, već manipulacijama na sekundarnom finansijskom tržištu, a “tako funkcioniše i Alabar”.

  Istakao je da, ako se Alabar preinvestirao, mora napraviti prioritete u otuđenju imovine, pa bi i Beograd na vodi mogao da ponudi na prodaju jer mu taj projekat, iako vredan oko 3,5 milijardi evra, sigurno neće donositi visok profit jer će ga, ne bez razloga finansirati 30 godina, sa samo po oko 100 miliona evra godišnje.

  “Kada Arapi očekuju visok profit i kada im je važan neki projekat oni ga realizuju za dve godine”, rekao je Bušatlija.

  Dodao je da bi struktura investicije u Beograd na vodi, kao zajedničkog projekta države Srbije i Alabara morala biti javna, ali da to ne poštuje ni država Srbija, a kod Arapa je, kao je rekao, to uobičajeno jer ulažu svoje pare.
  [preporucene_vesti ids=”300962″]

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE