CarGo i ministarka idu na sud

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CarGo i ministarka idu na sud

  Kompanija CarGo podnela je krivičnu prijavu protiv ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović zbog, kako navode, zloupotrebe službenog položaja. “CarGo skreće pažnju sa protivzakonitog poslovanja”, tvrde u resornom ministarstvu.

  Iz te kompanije tvrde da je Mihajlović u decembru prošle godine van svojih ovlašćenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove u toj upravi i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor da se saradnicima privrednog društva CarGo i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila.

  Krivična prijava, podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, odnosi se i na saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i više nepoznatih lica “koja su po nalogu ministarke Mihajlović, 12. decembra od saradnika privrednog društva CarGo Jovana Šarovića nezakonito oduzela putničko vozilo”.

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da je kompanija CarGo podnošenjem krivične prijave pokušala da skrene pažnju sa činjenice da posluje suprotno važećem Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

  Navedeno je da je vlasnicima te kompanije poznato da Ministarstvo i ministarka ne mogu da komanduju ili da izdaju naloge organima gradske uprave Beograda.

  Iz Ministarstva saobraćaja tvrde da kompanija CarGo posluje na nelegalan način, kršeći važeće zakone Srbije i zbog toga pokušava da se u javnosti “predstavi kao žrtva države kojoj se ne dozvoljava da radi”.

  “Dok Zakon o prevozu putnika bude na snazi on će se primenjivati i to se ne može sprečiti nikakvim marketinškim trikovima, niti će iko biti zastrašen krivičnim prijavama koje podnose oni kojima ne odgovara da se zakoni poštuju”, piše u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE