Carina "napunila" 51 posto državnog budžeta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Carina “napunila” 51 posto državnog budžeta

  Prihod od naplate carinskih dažbina Uprave carina Srbije iznosio je u 2019. godini 653 milijarde dinara, odnosno 5,5 milijardi evra, što predstavlja 51 odsto učešća u državnom budžetu, saopštio je u Nišu direktor Uprave carina Miloš Tomić.

  On je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Uprave carina rekao da je prošla godina bila rekordna po prihodima koje je ostvarila Uprava carina, a po prvi put je prebačena granica od 50 odsto učešća u državnom budžetu.

  “Za nas je veoma značajan podatak da 51 odsto učešća u platama prosvetara, vojnika, medicinskih sestara imaju prihodi Uprave carina”, kazao je Tomić.

  Prema njegovim rečima, prihod Uprave carina u 2019. godini veći je u odnosu na prihod ostvaren u 2013. godini za 2,5 milijardi evra, što je rast od 83,4 odsto.

  “Ovi rezultati ostvareni su pre svega zbog rasta privredne aktivnosti. U jednom značajnom delu ovako dobri rezultati postignuti su boljom organizacijom i većom efikasnošću Uprave carina”, izjavio je Tomić.

  Prema njegovim rečima, Uprava carina je od 2013. godine do 2019. postigla zapažene rezultate u borbi protiv šverca, kriminala i korupcije.

  “U tom periodu oduzeto je 25,5 miliona evra u ‘kešu’, osam tona narkotika, 25.000 boksova cigareta, 570.000 litara nafte i naftnih derivata, 5.500 komada oružja i 72 kilograma zlata”, kazao je Tomić.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE