Ceca Bojković ispred kamiona u ODBRANI bare Reve (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ceca Bojković ispred kamiona u ODBRANI bare Reve (VIDEO)

  Građanima i ekološkim aktivistima koji od prošle nedelje kampuju na području bare Reva kod Beograda, kako bi sprečili kamione da na toj lokaciji ostavljaju građevinski otpad, danas se pridružila i glumica Svetlana Ceca Bojković.

  Društvenim mrežama širi se snimak na kojem se vidi kako legendarna glumica istoji ispred kamiona kako bi sprečila da istovari šut u prirodnu oazu bara Reva.

  Podsetimo, 21. maja desetak udruženja građana okupilo se u bari Reva u znak protesta zbog izgradnje postrojenja za preradu građevinskog otpada.

  Oni zahtevaju hitnu obustavu radova dok se ne završi korekcija studije o uticaju na životnu sredinu, od gradonačelnika Beograda traže da dođe na Revu i izjasni se zašto se dozvoljava uništavanje zelene oaze, a od ministarke za zaštitu životne sredine da hitnom reakcijom obustavi radove i ekocid.

  U saopštenju su naveli da se zatrpavanjem stabala otpadom, preko puta Ade Huje, na samo pet kilometara od centra Beograda, masakrira 80 hektara šume Reva.

  U tom prirodnom staništu stotine kamiona danonoćno istovaraju otpad, a plan je da se tu istovari 100.000 tona drobljenog šuta i mešanog građevinskog otpada, stoji u saopštenju.

  Građani koji su došli u Revu podigli su šatore i rekli da se odatle neće pomeriti i da neće dozvoliti ubijanje drveća, ptica i biljaka.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot/Twitter

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE