Čedomir Antić: PET PITANJA srpskoj opoziciji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čedomir Antić: PET PITANJA srpskoj opoziciji

  „Zahvaljujući autoritarnom režimu izbori su pretvoreni u farsu. Suzbijajući opoziciju, podstičući režimske, paradržavne medije i pretvarajući parlament u cirkus,  naprednjačka vlada je u potpunosti delegitimisala izbore. Danas je najveći promoter izborne apstinencije upravo vlast. Njena je zasluga što izbore više niko ozbiljno ne shvata i svi ih doživljavaju kao jednu dosadnu, nepotrebnu formalnost“, piše istoričar i predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić.

  Na drugoj strani, iako u nepovoljnom položaju, Savez za Srbiju očigledno nije ni pokušao da izađe iz senke autoritarnog režima protiv koga se navodno bori, navodi Antić i pita:

  1. Zašto dvadeset dana uoči izbora na ulici ne vidimo aktiviste saveza?

  2. Gde su plakati i leci, ako već nema slobodnih medija?

  3. Da li je pronađen način za kontrolu izbora? Pri tom, ne mislimo na saradnju sa nevladinim organizacijama koje su finansirane od država koje podržavaju naprednjački režim.

  4. Zašto koalicija nije kandidovala jednu fiktivnu listu koja bi umesto da privlači birače u zakazanim terminima pozivala na bojkot? Ovo bi im dalo i pravo na mesto u izbornim komisijama.

  5. Imaju li bilo kakav plan za razdoblje posle izbora i da li su svesni da su dokumenti koje su doneli početkom 2019. prevaziđeni?

  „Obaveštavamo naše političke prijatelje i istomišljenike (bar kad je reč o bojkotu nedemokratskih izbora) iz Saveza za Srbiju da Tviter i Instagram nisu ključni za bilo koju, pa ni ovu, izbornu kampanju“, piše Antić na sajtu Naprednog kluba.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE