Cena zimnice da se "smrzneš" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Cena zimnice da se “smrzneš”

  Za kompletnu zimnicu za četvoročlanu porodicu, računajući aktuelne cene, trebalo bi izdvojiti i do 20.000 dinara, dok bi taj iznos, da su tegle počele da se pune početkom meseca, bio upola manji.

  Umesto od 50 do 100 dinara po kilogramu, paradajz i paprike sada koštaju i do 200 dinara. Najniže cene su u Pirotu, a najskuplje su beogradske tržnice, gde su cene proteklih dana drastično “skočile”.

  Na većini beogradskih paprika i paradajz koštaju od 100 do 150 dinara po kilogramu, dok su na Kaleniću čak 200 dinara, pa bi se žiteljima prestonice isplatio put do Pirota, pred zimnicu.

  Kupci kažu da ne pamte da je cena paprike bila izjednačena sa popularnom sortom grožđa hamburg. Za kilogram volovskog srca treba odrešiti kesu jer je cena ovog paradajza na pijaci u Novom Beogradu bila i 200 dinara, dok malo sitniji može da se nađe i za 80 do 100 dinara. Cena kornišona je oko 150 dinara po kilogramu.

  Za kompletnu zimnicu za četvoročlanu porodicu – ajvar, sok od paradajza, pekzmez, krompir i suva paprika, trebalo bi tako izdvojiti i do 20.000 dinara.

  Prodavci se tradicionalno žale da nemaju računicu sa nižim cenama, da je sušna godina povećala cifre, ali i ne kriju da je prodaja nikad lošija, pišu NOVOSTI.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE