Cenzolovka: Nacionalna FREKVENCIJA radiju koji - NE RADI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Cenzolovka: Nacionalna FREKVENCIJA radiju koji – NE RADI

  Regulatorno telo za elektronske medije (REM) dodelilo je nacionalnu frekvenciju radiju “Cherry”, koji ne emituje program, a iza kojeg stoji firma koja se bavi bojama, objavio je portal Cenzolovka, a prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS).

  “Nije poznato kada će program novog nacionalnog radija startovati, ali iz firme Kolorton print, koja se bavi proizvodnjom sredstava za pripremanje boja i pigmenata, najavljuju da su im ciljna grupa ‘mladi duhom od 7 do 77 godina’.”

  Iako ta firma nema nikakvog iskustva sa medijima, na konkursu je pobedila mnogo iskusniju i poznatiju radijsku konkurenciju, objavila je Cenzolovka.

  Odluka Saveta REM o dodeli nacionalne radijske frekvencije doneta je 13. jula ove godine, skoro dve i po godine od objavljivanja javnog poziva za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge radija putem analognog prenosa.

  Kako je naveo UNS, do trenutka nastajanja ovog teksta, Radio “Cherry” nije bio u Registru pružalaca medijskih usluga, koji vodi Regulatorno telo za elektronske medije (REM), a ni u Registru medija Agencije za privredne registre (APR).

  Predsednica Saveta REM Olivera Zekić objašnjava za Cenzolovku da su se tek sad stekli uslovi za dodelu nacionalne frekvencije, jer “duže vreme Savet nije radio u punom sastavu, a bila je tu i epidemiološka situacija zbog koronavirusa”.

  U trci za nacionalnu frekvenciju našli su se Radio 101, Njoy, Radio S Media, Play radio, Radio Balkan, Radio Puls Grocka, Nacionalni Radio Puls i Radio Cherry.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE