ČETIRI komunikacijske VEŠTINE koje primenjuju srećni parovi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ČETIRI komunikacijske VEŠTINE koje primenjuju srećni parovi

  Bračni život često nije onakav kakav ste mislili da će biti. Često razgovarate o poslu, deci, gužvi u saobraćaju, ali ne znate kako efikasno da komunicirate sa supružnikom o stvarima zbog kojih ste par.

  Ovo su četiri komunikacijske veštine koje vam mogu pomoći.

  Slušajte s namerom

  Slušanje nije igra čekanja, to je misija učenja. Tražite informacije koje će vam pomoći da bliže shvatite svog supružnika.

  Nećete čuti informaciju ako jednostavno čekate da supružnik prestane da priča kako biste mogli da kažete ono što želite. Slušajte tiho, saosećajno, bez presude, čak i umirujući komentari mogu zaustaviti vašeg supružnika i njihovo poverenje u sigurnost razgovora.

  Ako ne znate kako da navedete supružnika da komunicira s vama, poradite na tome da budete dobar slušalac. Samo slušajte…

  Postavljajte otvorena pitanja

  “Jesi li dobro?” verojatno će vam odgovoriti s “da”. Pitajući otvorena pitanja, veća je verovatnoća da ćete saznati šta vaš supružnik zaista želi, piše Klix.

  Birajte pravo vreme

  Ne otvarajte teške teme kad ste oboje umorni. Komunikacija je uspešna kada se partneri potrude za uspeh. Budite pažljivi jedni prema drugima i u skladu s tim odaberite vrieme.

  Ne pretvarajte se da znate da čitate misli

  “Trebalo bi da sam zna” ili “Ona to može da shvati” postavlja vašu vezu na neuspeh, pogotovo ako se uz pretpostavke vežu očekivanja. Supružnik neće čitati vaše misli i oboje ćete na kraju biti ogorčeni.

  Budite supružnik kakvog želite da imate

  Prilagođavajte svoje ponašanje onako kako želite da se ponaša druga strana. Preuzmite rizik da budete prvi koji će ispravno postupiti. Postavite svoju vezu tako što ćete menjati svoje postupke i verovati supružniku da će uraditi isto. Vi ste jedini koga možete kontrolisati.

  Svesnost važnosti komunikacije dovodi do zdravih i dobrih komunikacijskih veština u svim vašim vezama. Ta svesnost otvara vrata nameri, koja zatim postavlja pozornicu za pozitivne promene u ponašanju. Neka zdrava komunikacija bude prioritet.

  Izvor: Klix

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE